Vi skal behandle de fremmede bedre

Kristne, muslimske og jødiske ledere har udsendt en generel opfordring til at behandle fremmede i Danmark bedre

Fra venstre: Overrabiner Jair Melchior, biskop Peter Skov-Jakobsen, Imam Daniel Rezaei

Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard har sammen 15 kristne, muslimske og jødiske ledere udsendt en generel opfordring til at behandle fremmede i Danmark bedre. De 16 ledere tæller to biskopper, tre imamer, en overrabbiner og flere ledere af folkekirkelige organisationer og kristne trossamfund. Sammen mener de, at der er et bydende behov for et gæstfrit Danmark – og at det ikke altid er, hvad de oplever i nu. Det fremgår af den fælles udtalelse, som blev offentliggjort anden pinsedag og udsendt via civilsamfundsorganisationen Resam, som har til formål at give religionen en stemme i den demokratiske debat.

Underskriverne oplever blandt andet, at for mange bliver udskammet på grund af deres hudfarve, oprindelsesland eller religion. "Og det er ikke i orden," fastslår Hans-Ole Bækgaard. "Vores glæde og stolthed over Danmark og vores værdier skal ikke stå i vejen for næstekærligheden til den fremmede," siger han.

Afsenderne anerkender, at det er en politisk beslutning, hvor mange fremmede Danmark skal tage imod, men de oplever et behov for at italesætte den moralske og kulturelle side af indvandring. I udtalelsen understreger de et fælles ønske om, at holde fast i de grundlæggende værdier, Danmark er bygget på og en anerkendelse af, at indvandring både kan berige et samfund og medføre en følelse af tab – både for det etablerede samfund og for dem, der flytter hertil.

Udtalelsen opmuntrer til en åben debat med plads til holdninger og kritik af religion, men hvor alle parter er bevidst om at tiltale hinanden med respekt og undgå nedsættende og misvisende sprogbrug. Hele udtalelsen kan læses på resam.dk

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer