Bygget til et fællesskab i vækst

Jelling har fået et nyt menighedshus, der skal rumme et fællesskab som vokser

Ernst Hoffmann klippede den røde snor og udråbte et længe leve for huset.

Baggrunden for det nye menighedshus i Jelling er ganske enkelt, at Indre Mission voksede ud af det gamle hus.

     "Da jeg kom for 20 år siden, var der rigelig plads. Så blev huset fyldt op, og i de sidste fire til fem år har det været for småt. Til sidst begyndte flere af børnefamilierne at blive hjemme, fordi der ikke var plads," forklarer Mikael Jakobsen, der sidder i bestyrelsen.

     Formanden Thomas Lindegaard nikker og uddyber: "I de sidste 15 år er fællesskabet vokset voldsomt. Vi er en stor gruppe i 40'erne, og i de sidste år er der kommet en ny gruppe af unge familier."

     "Det nye menighedshus er bygget for at rumme os, der kom i det gamle, og de aktiviteter, vi allerede havde i gang," fortsætter Mikael.

Taler ikke om at rykke op

Børn og unge under 20 år præger torsdagsmøderne i fællesskabet. Thomas skyder på, at de udgør næsten halvdelen af de 70-75, der kommer til torsdagsmøderne.

     "Vi har en stærk tradition for at tage børn og unge med til møde, og vi kæmper for, at det skal fortsætte. Derfor vil vi gerne lave nogle rammer til de unge familier, så de oplever, at de kan tage deres børn med," forklarer formanden.

     "Vi har meget fokus på, hvordan vi kan rumme den store gruppe af unge, der kommer hjem fra efterskole. Vi vil gerne være et fællesskab, hvor det begreb 'at rykke op' helst ikke skulle eksistere. Det vigtigste er, at der er plads til enhver lige fra nul til 85 år."

Den vigtigste vision

Foreløbig er der ikke tænkt i de store forkromede visioner for det nye menighedshus.

     "Vi har ikke brugt meget tid på at snakke visioner, men jeg hører rundt omkring i fællesskabet, at nye rammer giver nye muligheder. Det er noget, vi skal i gang med at tænke i. Så må vi se, hvilke muligheder, der opstår," forklarer Thomas Lindegaard.

     "Den vigtigste vision for aktiviteterne i det nye menighedshus er det samme som i det gamle. Jesus skal være i centrum i det, vi gør."

  • Nu er der plads i det nye menighedshus til familieforøgelse.
  • Ingen fest uden kage.
  • Bo Knudsen fra Indre Missions Hovedbestyrelse forestod selve indvielsen.
  • Det nye menighedshus ligger på Sydkrogen 4 i Jelling.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer