Guds bønnebeholder

Ved Jesus får vores bønner vægt hos Gud.

Vi kan godt lide at kværne hele bønner, når vi skal lave kaffe. Derfor købte vi for nylig en ny kaffekværn. Jeg valgte at læse brugsanvisningen for at få nogle tip til, hvordan man bruger kværnen bedst muligt.

    I beskrivelsen af de enkelte dele stødte jeg på ordet bønnebeholder. Der stod faktisk kaffebønnebeholder, men i skyndingen læste jeg det som bønnebeholder. Det er der, hvor de hele kaffebønner kommes i for at blive kværnet, så de kan bruges i f.eks. en kaffemaskine for at få en kaffe, der kan drikkes. Hvis bønnebeholderen er tom, kommer der ikke kaffe ud af det.

Bønner i Jesus’ navn

Gud har også en bønnebeholder. I Johannes’ Åbenbaring kan vi læse, at de helliges bønner er samlet i guldskåle, og de stiger op foran Guds trone. Men ikke nok med det. Også en mængde røgelse stiger op foran Guds trone sammen med bønnerne. Røgelse er mange steder i bibelen et billede på bøn. Det vil sige, at der lægges noget til de helliges bønner. Der er en anden, der beder sammen med de hellige. Nemlig Jesus, der går i forbøn for os hos Gud. Ved ham får vores bønner vægt hos Gud. Vore bønner kommer i Jesus’ navn. De bliver hørt og får følger.

Ingen kaffe uden bønner

Hvad beder de hellige så om? Vi kan bede om mange ting, men noget af det vigtigste, vi kan bede om, er andre menneskers frelse.

    Der kommer ikke kaffe, hvis kaffebønnebeholderen er tom. Det får mig til at tænke på, hvor meget der er fyldt i Guds bønnebeholder fra min side. Du kan jo tænke over, hvor meget der er fyldt i fra din side.

    Lad os være trofaste og vedholdende i bønnen for os selv og for de mennesker, Guds har sat os sammen med i vores liv. Lad os være frimodige i vores bønner, fordi vi ved, at Jesus selv beder for os og med os.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer