Vi må ud af båden

Vi skal tude vise Guds kærlighed til andre end dem, der ligner os

Det er ofte, at man kan lære noget omkring livet, ved at iagttage andre. Det blev i hvert fald en øjenåbner for mig, da jeg så, hvordan min søn på fire år sagtens kunne lege med andre børn, han ikke kunne forstå. I et legeland i Tyskland begyndte han flere gange at lege med tyske børn, selvom de overhovedet ikke forstod hinanden. Dette kan vi voksne godt lære noget af.

    Det kan være sproget, som er en forhindring for at kunne være sammen på de bedste betingelser, men det kan også være noget andet. Jeg behøver ikke at forstå alt det, mine naboer, kollegaer, familie osv. gør, for at jeg kan være sammen med dem. De forstår nok alligevel heller ikke mine valg og prioriteringer 100 procent.

Lys for andre

Jesus siger, »I er verdens lys. En by, som ligger på et bjerg, kan ikke skjules« (Matt 5,14). Vi skal turde at være lys i verden og være sammen med andre, som ikke bare ligner os. Ved at vise venlighed og omsorg for andre, viser vi Jesus’ kærlighed. Der kan være mange forhindringer ved at vise denne kærlighed, men vi må turde at vise den på trods. Selvom tanker som »det er tosset, det du har gang i«, eller »de gider nok ikke være sammen med mig,« hurtigt kan snige sig ind, er det bare med at springe ud i det.

    Som titlen på bogen »Vil du gå på vandet må du ud af båden«, skal vi turde gå ud på dybt vand nogle gange. Men vi går ikke alene, vi har Jesus med os. Med kraften fra ham i ryggen, kan vi frimodigt prøve os selv af i mange situationer i livet, hvor vi vover og ofte glædes.

    Hvor skal du mon turde at lade dig udfordre i dette forår?

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer