Missionshuset er et vigtigt samlingspunkt - indremission.dk
Missionshuset er et vigtigt samlingspunkt
Missionshuset er et vigtigt samlingspunkt

15.04.2019

Missionshuset er et vigtigt samlingspunkt

I begyndelsen af april kunne Indre Mission i Slagelse fejre, at de har haft et missionshus i 125 år
Missionshuset i Slagelse spiller en stor rolle på flere niveauer. Det gælder for Indre Mission på Vestsjælland og for andre kristne grupper i Slagelse. Det kom frem i forbindelse med 125-året for missionshuset, som blev fejret lørdag den 6. april. Festlighederne begyndte med et åbenthus-arrangement, hvor den store mødesal hurtigt blev fyldt af gratulanter.

    Flere repræsentanter fra mindre IM-fællesskaber fremhævede værdien af missionshuset som et samlingspunkt for områdets IM-fællesskaber. Én af dem sagde: "Vi nyder, at I har klubaktiviteter for børnene, som vi kan sende vores børn til."

    Der var også hilsner fra to grupper, som anvender missionshuset som ramme for deres gudstjenester. Det gælder et lokalt gudstjenestefællesskab, der snart bliver til en valgmenighed og en vietnamesisk menighed, der har holdt til i missionshuset i tolv år. Præsten herfra takkede for den varme modtagelse, menigheden havde fået. Han kunne samtidig oplyse, at menigheden i de sidste år havde oplevet en vækst, så de nu talte over 100 medlemmer.

Center for aktiviteter

Formanden for IM i Slagelse, Lene Rasmussen, giver et indblik i missionshusets funktion i området.

     "Vi ser det som et privilegium, at missionshuset kan fungere som et center for mange aktiviteter. Vi glæder os over, at vi har tilbud til alle aldre lige fra legestuen og til de forkyndende voksenmøder og fællesmøder for IM-fællesskaber i området. Vi har også et tilbud målrettet asylanter," forklarer Lene Rasmussen, der glæder sig over faste lejeindtægter blandt andet fra de to gudstjenestefællesskaber og fra byens menighedspleje, der har en café i et lokale i kælderen af missionshuset.

     "Det giver os en glimrende økonomi, der gør, at vi løbende kan renovere missionshuset, så der er nogle gode rammer om arbejdet."

     Formanden glæder sig over, at børneaktiviteterne i missionshuset også tiltrækker børn fra andre kirker i området.

     "Der er mindre frikirker, som ikke har deres egne tilbud til børnene. Nogle af disse børn benytter sig af vores tilbud."

    IM-fællesskabet i Slagelse er også udfordret.

    "Der er færre, som kommer til IM-møderne. Det er vi kede af," siger Lene Rasmussen, som nævner, at der er begyndt at blæse nogle andre vinde.

    "Det er helt nyt, at der er begyndt at komme et ungdomsbord til IM-møderne."

Vi skal kæmpe for det

IM-fællesskabet har også fokus på mission.

    "Vi har besluttet at gå i gang med Messy Church igen for at komme i kontakt med familier i Slagelse," fortæller formanden, som fremhæver den månedlige familieaften. "Det er noget, vi gør meget ud af."

    Hun ser optimistisk på fremtiden.

    "Jeg håber, at vi igen vil opleve en vækst i opbakningen. Men jeg er også realistisk. Vi skal virkelig kæmpe for det."


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter