Over 7500 børn benyttede DFS’ tilbud i 2018

Søndagsskolerne gjorde status på opbakningen til arbejdet ifbm. repræsentantskabsmødet på Børkop Højskole

75 deltog i repræsentantskabsmødet for Søndagsskolerne

Det var de store nyheder, der prægede repræsentantskabsmødet i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), der foregik på Børkop Højskole den 27. april. Der havde været en optælling af, hvor mange børn der benyttede DFS’ klubber og lejre i 2018. Sammenlagt var det over 7500 børn, fordelt på 4319 i klubber og 3269 børn på lejre.

    »Tallet er nok væsentlig større, for vi mangler tallene fra klubber og lejre i større kredse i Jylland,« forklarer Steen Møller Laursen, der er landsleder. Han glæder sig over de mange børn, der på den måde hører evangeliet.

    De store smil var også fremme, da regnskabet for 2018 blev fremlagt. Det viste, at DFS kommer ud af 2018 med et stort overskud takket være store testamentariske gaver.

    »Vi budgetterer ikke med testamentariske gaver i DFS, så hver gang nogle betænker os i deres testamente, er det med til at skabe nogle muligheder for mission, « fortæller Erik Vibenholm Christensen, der har fingrene nede i økonomien. Landsudvalget har arbejdet på at omsætte de ekstraordinære gaver.

    »Det er blevet besluttet at søge en konsulent til Fyn. Herudover vil vi lave en årlig initiativpulje, der kan søges til opstart af nye initiativer. Det er ligeledes på baggrund af de ekstra gaver, at vi besluttede at udskifte en helt nedslidt Evigglad med en ny. Vi har også ansat en udviklingskoordinator.«

Leder fra Nykøbing Falster

75 deltog i repræsentantskabsmødet. De kom fra hele landet, blandt andet Tine Müller, der sidder i DFS-kredsbestyrelsen for Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster.

    »Jeg var glad for at få ny inspiration, « fortæller Tine Müller. Hun har siddet i bestyrelsen i to år og tager en stor tørn i køkkenet, når der er lejr på lejrstedet Møllevang på Lolland.

    Det meste af DFS-arbejdet i området kredser sig om lejrene på Møllevang. Derudover er der tre klubber.

    »Der sker mange positive ting på sommerlejrene og efterårslejrene på Møllevang,« siger Tine Müller, der arbejder på at engagere flere af unglederne i bestyrelsesarbejdet.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer