Bibelcamping styrker IM-identiteten i Øst - indremission.dk
Bibelcamping styrker IM-identiteten i Øst
Bibelcamping styrker IM-identiteten i Øst

27.07.2017

Bibelcamping styrker IM-identiteten i Øst

Fårevejle Bibelcamping er ved at sprænge rammerne på Odsherreds Efterskole
Fårevejle Bibelcamping i det nordvestlige Sjælland er vokset så meget, at det kniber med pladsen på og omkring Odsherreds Efterskole.

    "I år havde vi opgraderet campingområdet fra 40 til 45 pladser for at få plads til alle, og særligt efterskolens 36 elevværelser er der rift om. Man skal være tidligt ude, hvis man vil leje et værelse, ellers kommer man på venteliste," siger lejrchef Henrik Boje Jensen. "Vi har ikke så mange arrangementer i Region Øst, som samler 200 mennesker. Men det gør vi her, og tallet vokser. Der er mange med i år, som jeg ikke har set før."

    Fårevejle Bibelcamping blev afholdt fra 13.-22. juli, og deltagerne kom fra hele Østdanmark sammen med en lille koloni af jyder, som hvert år camperer på Fårevejle. "Jeg vil gætte på, at kun halvdelen er vant til at komme i et missionshus. Der er langt mellem IM-fællesskaberne på Sjælland, så bibelcamping er et af de arrangementer, som er med til at styrke og bevare IM-identiteten på Sjælland," siger lejrchefen.

Klarer sig uden mødetelt    

Fårevejle Bibelcamping kunne i år fejre 25-års-jubilæum med forkyndelse, lovsang og et lille historisk tilbageblik. Men det er ikke en bibelcamping, hvor man hænger sig i traditionerne.

    "Der er ret få tilbage af dem, som var med i 1992, og vi har altid taget tingene, som de kom, og forsøgt at følge med tiden. I år er det for eksempel tredje år, vi må klare os uden mødetelt og holde møderne i en sportshal. Det er der ingen, der brokker sig over," siger han.

    En af de særlige traditioner er dog muligheden for fællesspisning i efterskolens spisesal.

    "Der er færre campingvogne her end på mange jyske bibelcampings, så flere bor i telt eller på værelser og har derfor ikke mulighed for selv at lave mad. I stedet kan man købe spisebilletter og spise på efterskolen, hvor et frivilligt køkkenhold laver maden. Det giver et rigtig godt fællesskab at spise sammen hver dag," siger Henrik Boje Jensen.

Kilde: Indre Missions Tidende.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter