Folk skal have oplevelsen af at være til stede - indremission.dk
Folk skal have oplevelsen af at være til stede
Folk skal have oplevelsen af at være til stede

08.06.2020

Folk skal have oplevelsen af at være til stede

Teamwork var nøgleordet, da Indre Missions online årsmøde blev sendt ud til skærmene rundt om i landet.
"Det er ligesom at lægge et puslespil med mange brikker. Der skal mange deltaljer på plads, når vi skal gøre gøre det direkte, så det bliver ordentligt og flot i første forsøg," fortæller Martin Parning, som var produktionsleder på årsmødets livestream.

Den særlige feststemning

Generalsekretær Jens Medom Madsen var spændt på, hvor mange der ville følge med på skærmen.

"Nu har jeg så hørt responsen på i formiddag, hvor cirka 500 skærme var tændt. Det vil sige, at der nok er et sted mellem 1500 og 2000, der har kigget med," siger han. Det er foregået både i missionshuse, private hjem, fortelte og sommerhuse.

"På en eller anden vis er det lykkes at lave en fælles feststemning omkring et årsmøde i Indre Mission, selvom vi ikke kunne mødes fysisk".

Den feststemning var produktionsholdet bag live-streamet naturligvis en vigtig del af. Det var en udfordring, for normalt laver de video på storskærm, blandt andet til årsmøder, hvor andre har planlagt hele forløbet.

"Vi filmer det 'bare' og sørger for, at det kommer op på storskærmene, men nu er vi med som en kreatør på en eller anden måde. Det er mere end bare lige at vise, hvad der står på scenen, fordi ingen kan se scenen, og det er en anden måde at gøre tingene på, når der ikke er publikum i salen. Folk skal sidde hjemme i stuen, og så skal de have oplevelsen af at være til stede. Jeg synes, det er en langt mere udfordrende måde at gøre tingene på. Det er fedt at være med til at gøre det på den måde," forklarer Martin Parning.

En kæmpe indflydelse

Udover aftenens mødeleder og taler, var der en begrænset mængde af mennesker foran kameraet. Det gav lovsangsbandet en fremtrædende plads, men uden det kor af stemmer, som der normalt er til sådan et arrangement.

"Det er da et kæmpe minus både for os som musikere, men også generelt for fællesskabet, at vi ikke lige står side om side. En del af os kan nok huske koncerten med Stuart Townend på Årsmødefestivalen i 2018. Det gør egentlig ikke så meget, at han synger de første vers på engelsk, når han så slår over og siger: 'nu synger I på jeres modersmål', så er det jo fællesskabet, der får teltet til at lette, og det kan man ikke med hverken en saxofon eller et trommesæt'," siger lederen af bandet, Benjamin Christensen.

Det har en kæmpe indflydelse på både det, vi performer med og på, hvilken følelse man står med. Jeg tror også, at bønnen er endnu mere vigtig i det – at vi får sat os ned og sagt: Gud, prøv nu bare at vise os, at det her magter du meget bedre end alle os andre," siger han og forestiller sig, at Gud svarer: "Ved I hvad, jeg modtager jeres lovprisning og jeres sang. Jeg hører jeres vers og jeres omkvæd, uanset om din sidemakker står ved siden af dig eller du står hjemme i stuen."

Nye muligheder

Årsmødet 2020 var på nogle måder nok en skygge af, hvad det skulle have været, men fællesskabet i det teamwork, som produktionsholdet var, oplevedes stærkt. Blandt andet ved at lederne tog køkkentjansen.

Generalsekretær Jens Medom Madsen var lidt i tvivl om blandingsforholdet på saftevand, men noget, han ikke er i tvivl om, er, at det fysiske fællesskab på normale årsmøder betyder meget for ham personligt.

"Jeg kan sige, at for mit eget vedkommende har jeg nydt og nyder det fysiske fællesskab, hvor man kan se hinanden i øjnene og tale om tingene med hinanden i pauserne til årsmødet og så videre. Men så giver det her nogle andre muligheder, og vi skal se, om der er noget af det, vi lærer i år, vi kan bruge de kommende år."

Han lagde især mærke til, at formiddagens spørgerunde gav nye muligheder.

"Jeg tror, det er nogle andre, der kommer til orde, fordi man er fri for at skulle rejse sig op. Man kan bare sidde stille og roligt derhjemme og stille sine spørgsmål, og vi havde bedre mulighed for at give plads til at svare lidt flere."

Han var godt tilfreds med forløbet.

"Den interaktion, der er på DFS' side, IMU's side, IM's side, Youtube og Facebook, vidner om, at der er mange, der aktivt lytter med. For mig at se er det ikke alene en succes, at vi får leveret den gode vare hen over disken, men det er, at vi er i den interaktion. Det er begge dele, der gør det til en succes," siger generalsekretæren, der sluttede aftenen af med en stor tak til teamet bag produktionen, før oprydningsarbejdet kunne begynde.

Et kig bag kameraerne


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter