Ikke kun kristen tirsdag og søndag - indremission.dk
Ikke kun kristen tirsdag og søndag
Ikke kun kristen tirsdag og søndag

18.08.2017

Ikke kun kristen tirsdag og søndag

IMU skal være et tjenestefællesskab og ikke bare et mødefællesskab, mener Niels Hankelbjerg Mortensen, der tiltræder som ny landsleder 1. september
"Jeg følte mig som et forfærdeligt menneske. Jeg var et nul, der hele tiden måtte arbejde sig op fra bunden og se, hvor god jeg kunne blive, inden jeg faldt igen. Og Gud var bare en fjern despot, der sad og prikkede til mig med al min synd og alt det, jeg ikke kunne leve op til," forklarer Niels Hankelbjerg Mortensen.

    Den 1. september sætter han sig i stolen som ny landsleder i IMU, og én af hans grundlæggende visioner er, at IMU'erne skal have et andet selvbillede end det, han selv kæmpede med som ung.

    "Jeg voksede op i en præstegård og fik fortalt bibelhistorier, så jeg kunne det meste både forfra og bagfra. Men kernen havde jeg ikke fattet, og derfor var mit selvbillede helt forkert. Indtil en forkynder en dag fik mig til at forstå, at jeg ikke skulle gøre mig fortjent til Guds kærlighed. I stedet skulle jeg hvile i, at jeg var skabt til at være Guds barn og elsket af ham. For nogle lyder det måske som en selvfølge. Men for mig var det en helt ny verden, der åbnede sig," forklarer Niels.

IMU skal være et værksted

Også i dag bøvler mange med spørgsmålet om selvbillede, identitet og meningen med livet i det hele taget, og netop derfor skal IMU være helt skarp på at besvare den slags spørgsmål, mener den nye landsleder.

    "Det er ikke noget, vi bliver færdige med i løbet af en prædiken eller en bibeltime. Det er en proces, som vi skal give hinanden lov til at være i med de følelser og den bagage, vi hver især slæber rundt på. Jeg drømmer om, at IMU skal være et værksted med højt til loftet og plads til, at man kan arbejde med sig selv og lade Gud arbejde med en. Vi skal ikke forsøge at pådutte hinanden en bestemt pakke af holdninger, men jeg håber, at vi kan få lov til at være en mur, man kan spille bold opad, så den enkelte kan finde ind i den rette relation til Gud og dermed også få et sundt billede af sig selv," forklarer den 38-årige familiefar, som er uddannet diakon og de sidste otte år har arbejdet som underviser ved Nørrelandskirken i Holstebro.

I tjeneste 24-7

"Først når selvbilledet er på plads, kan vi begynde at tale om tjeneste. Hvis vi tager det i den modsatte rækkefølge, ender vi let der, hvor jeg var som ung," understreger han. "Jeg oplever, at mange IMU'ere er optaget af, hvad deres tjeneste er. På Konnekt kom flere og efterlyste undervisning i, hvordan man som fællesskab og enkeltpersoner kan være Guds børn på det sted, hvor man bor," fortæller han.

    "Som jeg ser det, er en af vores udfordringer, at vi let kommer til at leve forskellige liv. Et liv, der har med IMU, kirke og kristne venner at gøre. Et, der har med studie, arbejde, fodbold og andre fritidsinteresser at gøre. Og måske et tredje, som har med familien at gøre. De forskellige liv skal vi have til at smelte sammen. Jeg er ikke bare kristen tirsdag aften og søndag formiddag, jeg er kristen 24-7, og dermed er jeg også i tjeneste 24-7. Både når jeg går på arbejde, når jeg støvsuger derhjemme til glæde for min familie, og når jeg tager hen i bokseklubben og tæver løs på mine venner der. Hele mit liv er en tjeneste for Gud," understreger han.

Vær en familie

Dermed bliver IMU ikke bare et mødefællesskab. Det bliver et tjenestefællesskab.

    "IMU er som en familie, hvor man aldrig er ligeglade med hinanden, men støtter og hjælper hinanden, når der er behov. Mange har aldrig oplevet sådan en familie, så jeg synes, vi som IMU skal gå ud og prøve at være familie for dem. Om det er et knallertværksted, et tilbud om danskundervisning, en strikkeklub eller et gaming-fællesskab, vi har brug for, ved jeg ikke, og det vil afhænge meget af, hvor man er, og hvem man er. Noget kan vi gøre i IMU-regi, andet kan vi meget bedre gøre ved at gå ud og blive en del af det miljø, vi bor i, og engagere os i klubber og foreninger, som findes i forvejen. Find ud af, hvad I lyst til, og gå efter det. Nogle gange er man nødt til at gå alene, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at gå sammen nogle stykker, så man kan støtte hinanden."

    Niels Hankelbjerg Mortensen er svær at stoppe, når han har talt sig varm, og han kan næsten ikke holde ideerne tilbage. Alligevel har han tænkt at lægge bånd på sig selv den første tid som landsleder.

    "Jeg skal ud og stikke fingeren i jorden, snakke med IMU'erne og ungdomskonsulenterne, der ved, hvor skoen trykker. Det har jeg tænkt mig at bruge meget tid på de første måneder.".
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter