Vores arbejde kan være en vej ud af ensomhed - indremission.dk
Vores arbejde kan være en vej ud af ensomhed
Vores arbejde kan være en vej ud af ensomhed

08.04.2018

Vores arbejde kan være en vej ud af ensomhed

Daglig leder af IKC i Aarhus fortæller, at arbejdet kan være en vej ud af ensomhed og ind i et fællesskab for nydanskere
En finanslovsbeslutning om besparelser på indvandreres danskundervisning betyder at flere sprogskoler i Danmark lukker.

    Det kan tydeligt mærkes på Internationalt Kristent Center i Aarhus. Daglig leder af IKC, Peter Mikkelsen, fortæller: »Når sprogcentrene lukker, kommer eleverne til os. Vores danskundervisning har et godt ry, og hvis de kommunale tilbud forsvinder, får vi endnu mere at se til«.

    IKC Aarhus er en del af Indre Missions Tværkulturelle Arbejde. Formålet er diakonalt og bunder i et ønske om at være tæt på mennesker, der har brug for støtte, fordi de er nye i Danmark. Det betyder konkret hjælp til hverdagen, sprogundervisning, samtaler om juridiske spørgsmål, tilbud om fællesskab og meget mere. »Og midt i alt det ønsker vi mere end alt andet at pege på Jesus«, siger Peter. »At møde mennesker med hjælp og kærlighed, fordi Gud har givet dem værdi, og fordi Jesus elsker dem – det er hovedidéen bag IKC«.

    Det er i år 10 år siden, IKC Aarhus slog dørene op for de første elever. I dag er medarbejderne i kontakt med 35-55 personer dagligt.

    »Vores arbejde rammer ned midt i en gruppe, der venter og ofte er alene. IKC kan være en vej ud af den ensomhed og ind i et fællesskab «, siger Peter Mikkelsen.

    Men den daglige leder har også et hjertesuk: »Lige nu er vi på kanten af vores kapacitet, så vi har virkelig brug for økonomisk støtte, så vi kan beholde alle vores medarbejdere.

    Ellers bliver det svært at løfte opgaven«.

Støt arbejdet i IKC i Aarhus

Internationalt Kristent Center i Aarhus tilbyder nydanskere et unikt fællesskab og en vigtig struktur i en ellers omskiftelig hverdag. Du kan læse meget mere om IKC i Aarhus på hjemmesiden imta.dk/ikc-aarhus.

Der er brug for din støtte. Vil du give et bidrag, kan du gøre det her.

Tak for din gave!

Anna-Kathrine Thunbo Pedersen,
indsamlingskonsulent i Indre MissionIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter