Børkop Højskole får en økonomisk håndsrækning

Coronakrisen kan også mærkes på Indre Missions bibelskole i Børkop. De bliver dog hjulpet på vej af en hjælpepakke fra Folketinget

Forstander Robert Bladt glæder sig over, Folketingets hjælpepakke til landets højskoler.

Folketinget har vedtaget en hjælpepakke til landets højskoler. Det kommer Børkop Højskole til gode i en situation, hvor eleverne på skolens lange kurser er hjemsendt, de korte kurser må aflyses, og arrangementer ikke kan gennemføres.

»Vi får lov at modtage vores statstilskud også for de uger og måneder, hvor der ikke er elever på skolen, også selv om eleverne måtte vælge at afbryde kurset,« forklarer Robert Bladt, der er forstander. Statstilskuddet udgør knap 50 procent af Børkop Højskoles indtægter.

Højskolen får også en håndsrækning, så eleverne ikke skal betale fuld pris for de uger, hvor de ikke kan være på skolen.

»Vi er rigtig glade for, at vores elever, som for manges vedkommende ikke har for mange penge at gøre med, ikke skal betale mere end højst nødvendigt for uger, hvor vi hverken kan give dem undervisning, kost, logi eller del i det fantastiske fællesskab, der netop var blevet skabt på holdet,« siger Robert Bladt.

Han kan endnu ikke sige, hvordan coronakrisen kommer til at påvirke højskolens økonomi.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Flere hundrede takker ja til to minutter om dagen
Appen Ord til eftertanke bruges af flere og flere.
Podcasten Bibelsnak starter op igen med ny vært
Ungdomskonsulent Bjarke Brondbjerg, der er ny vært på Bibelsnak, ønsker at give folk mod på selv at læse i Bibelen.  …
Nye positive tiltag på Sydsjælland og Lolland-Falster
Legestuen i Maribo og ungdomsgruppen i Næstved gør en forskel.

Annoncer