Preben har snakket tro i 40 år

Missionær Preben Dahl kan fejre 40 års jubilæum lørdag den 15. juni

Der er et fokusområde, som har givet Preben Dahl stor glæde gennem de 40 år, han har været missionær. Han har i alle år været ude på gader og stræder og fortælle mennesker evangeliet.

    »Jeg har været med kolleger på dørmission. De ti år, hvor jeg stod på Kultorvet i København og talte med mennesker om Jesus, var nogle af mine bedste, og de sidste fem år har jeg gjort det samme på torvet i Maribo, og nu kender de mig,« fortæller missionæren, der er 67 år og bor i Maribo. Han er gift med Esther, og de har tre børn og fire børnebørn.

    Han har også været rigtig glad for at undervise i kristendomskursus.dk.

    »Jeg har gjort det i Maribo, og det betyder, at flere er begyndt at komme i vores fællesskab,« siger Preben Dahl, som også har afviklet kurset i Vordingborg.

En ensom opgave

Missionæren har erfaret den anden side af medaljen ved det udadrettede arbejde.

    »Jeg har i de sidste 19 år virket på steder på Sjælland, hvor der har været et lille bagland. I Hundige handlede det om pionermission, og det var svært at få kontakt til mennesker og etablere et fællesskab. Det samme gjaldt i Lyngby,« fortæller missionæren. I 2011 fik han base i Maribo og fik Lolland, Falster og Sydsjælland som arbejdsområde.

    »Det har været en ensom opgave, og det er en udfordring, at der er færre og færre mennesker til at bakke op om missionsarbejdet. Nu er missionshuset i Nykøbing Falster lukket, og der er kun ét missionshus tilbage i området, og det er i Maribo, hvor vi samles 15-25 stykker,« siger Preben Dahl, der håber, at nogle vil se det som deres tjeneste at flytte til området.

    »Der er et kæmpe behov for en missionsindsats.«

    Preben Dahls 40-års-jubilæum markeres den 15. juni i Maribo Missionshus med en reception.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…
Konstruktiv dialog mellem Indre Mission og tilknyttede valg- og frimenigheder
Repræsentanter fra Indre Missions ledelse mødtes med udvalgte personer fra tilknyttede valg- og frimenigheder for at styrke relationen. …
Unge viser stor interesse for det nye teologispor
Interessen for teologi har vist sig at være større end forventet. Det kan ses på opbakningen til det nye tiltag på Børkop Højskole. …

Annoncer