Tidligere landsleder får ny rolle i Indre Mission

Daniel Præstholm bringer sin teologiske uddannelse og ti års erfaring fra Indre Mission med sig til en nyoprettet stilling med fokus på familier og fællesskaber.

Daniel Præstholm skal være præst og konsulent med fokus på familier og fællesskaber i Region Syd.

Efter en kort periode uden ansættelse i Indre Mission træder tidligere landsleder i IMU Daniel Præstholm fra Grindsted ind i en nyoprettet fuldtidsstilling i Region Syd. Fra den 1. december skal han være præst og konsulent med fokus på familier og fællesskaber. 

Med en teologisk uddannelse og ti års erfaring i IMU, først som ungdoms- og undervisningskonsulent og senere som landsleder, og som ordineret præst i 2019 bringer Daniel Præstholm en bred vifte af kompetencer med sig. 

"Jeg føler mig kaldet til at arbejde som præst for familier og fællesskaber og inspirere til, at vi ser, hvilken rigdom der er i gudstjenesten, og hvordan den kan være med til at samle generationerne på tværs," forklarer Daniel Præstholm, der ser frem til, at han kan holde gudstjenester på lejre og i andre sammenhænge. 

"Lige nu oplever jeg, at det er Guds vilje, at jeg skal virke som præst på denne måde. Det udelukker ikke, at jeg måske engang bliver sognepræst, men det er langt fra sikkert. Det ved kun Gud." 

Som konsulent får han en vigtig opgave med at opbygge og styrke familieaktiviteterne i Region Syd. Der er steder, hvor der er mange unge familier, og så er der andre områder, hvor der skal igangsættes familieaktiviteter. 

"Jeg skal rundt og inspirere og opmuntre de lokale fællesskaber til at lave relevante tiltag for familierne," understreger Daniel Præstholm, der selv er gift og far til fem. 

Han er optaget af, hvordan man kan skabe gode og rummelige fællesskaber. 

"Jeg vil rigtig gerne ud at forkynde og undervise om, hvordan det kristne fællesskab bliver et sted, hvor alle trives, hvor vi kan mødes på tværs af alder, og hvor der er plads til, at vi er forskellige," siger konsulenten. 

Missionæropgaver 

Regionsleder i Region Syd Bjarne Taulborg glæder sig over ansættelsen af en kompetent medarbejder i et område, hvor der mangler missionærer. 

"I Daniel Præstholms stilling som præst og konsulent for familier og fællesskaber får han mange missionæropgaver. Han skal bruge meget tid på at forkynde rundt i regionen, og så skal han have kontakt med lokale fællesskaber," forklarer Bjarne Taulborg, der fremhæver det positive ved, at det i Indre Mission er muligt at lave nye typer af stillinger. 

"Det er vigtigt, når Gud rækker et kald til en person, at vi gør, hvad vi kan for at skrue en stilling sammen, så personen kan arbejde med de ting, som vedkommende gerne vil arbejde med."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
UngCamp 24: Silende regn og højt humør
UngCamp 24 samlede 800 unge om forkyndelse, undervisning, lovsang og masser af hygge og festlige sommeraktiviteter. …
Unge familier vælger Lystruphave Bibelcamping
Vækst og glade dage præger bibelcampingpladsen syd for Silkeborg, hvor mange nye er kommet til
Vi får lov at så nogle små frø
90 teenagere er på konfirmandkursus på Frøstruphave Efterskole. Det giver Lea og Ida nye bibeloplevelser og venner. …

Annoncer