Gaverne til IM fortsætter i testamentet

Ane-Mette er glad for at testamentere til IM

I dag betyder det meget for Ane-Mette Kamstrup Jørgensen, at hun og hendes mand fik oprettet testamente, mens han var rask. Kort tid efter fik Ejner en blodprop i hjernen, der gjorde, at han blandt andet mistede sproget.

    "Jeg er glad for, at testamentet er skrevet, og der er orden på, hvordan vores midler skal anvendes den dag, jeg ikke er her mere. Det gør, at jeg kan slappe af," fortæller Ane-Mette, der mistede sin mand for nogle måneder siden. Hun er 80 år og bor i Herlev.

    Det var ikke en pludselig indskydelse, der fik Ane-Mette og Ejner til at oprette testamente i 1995.

    "Det havde ligget i baghovedet i mange år, så vi slog til, da vi fik et gratis tilbud om advokatbistand til det. Vi tænkte, at det var et godt tidspunkt at gøre det. Vi var stadig åndsfriske og havde fået nogle penge fri, efter vi havde solgt vores hus. Vi ville gerne have styr på, hvad der skulle ske med vores penge, når vi ikke levede mere. Et testamente var en god måde at få det gjort på," forklarer Ane-Mette.

    Det var ikke kompliceret at få oprettet et testamente.

    "Hjemmefra havde vi bestemt, hvem vi ville betænke i testamentet. Da vi mødtes med advokaten og fik en snak, tog det ikke lang tid at udfærdige papirerne," fortæller hun.

Børnenes opbakning

Før ægteparret lavede testamente, fik børnene besked.

    "Det er vigtigt, at børnene bakker op om det. Vores børn støttede os og syntes, det var en klog beslutning," fortæller Ane-Mette.

    Parret havde besluttet, at halvdelen af deres midler skulle gå til deres to børn. Den anden halvdel skulle tilfalde fem kirkelige organisationer, som de i forvejen havde haft gavebreve til i mange år.

    Blandt dem er Indre Mission.

    "Indre Mission har altid været en del af vores liv. Vi har holdt IMT og har bakket op om missionsarbejdet lokalt og på kredsplan. I flere år var min mand bygningssagkyndig i Indre Mission," forklarer Ane-Mette, der deltager i IM's arbejde i missionshuset i Herlev.

    "Det giver mig en stor glæde at vide, at vores midler går til Indre Mission og de andre organisationer, fordi det er vigtigt, at evangeliet bliver forkyndt i Danmark. Og der er brug for pengene."

De har opmuntret venner

Ane-Mette betragter det at oprette testamente som en måde at tage ansvar for de gaver, Gud giver.

    "Vi har prøvet på en omsorgsfuld måde at tage ansvar for de værdier, vi har fået betroet gennem livet. Så vil vi også drage den omsorg til vejs ende ved at oprette testamente," understreger hun. "Så ved vi, at pengene går til noget, vi gerne vil støtte."

    Ægteparret har opmuntret deres venner til at oprette testamente.

    "Men nogle af dem ved ikke, hvem de skal tilgodese," fortæller Ane-Mette.

    "Hvis der er nogle, som ikke har oprettet testamente, så få det gjort. Hvis nogle er usikre på, hvem deres midler skal gå til, så tilgodese kirkelige organisationer som Indre Mission. Det er vigtigt, at der drives mission, så mennesker kan lære Jesus at kende."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …
Jeg ville gerne vise at det ikke var farligt
Den tidligere håndboldspiller Anette Hoffmann blev et forbillede for mange, da hun offentligt fortalte om sin kristne tro. …

Annoncer