Katrine bragte sangglæden frem i vestjyderne

180 deltog i fællessang med Katrine Muff Enevoldsen ved missionshuset i Hvide Sande. Det gav mange et positivt møde med Indre Mission

Indre Mission i Hvide Sande havde sat alle sejl, for at borgerne i Hvide Sande skulle få en dejlig eftermiddag med udendørs fællessang.

Syng med Katrine Muff Enevoldsen står der på et skilt foran missionshuset Arken i Hvide Sande. Folk er mødt op i god tid inden arrangementet begynder, og de bliver modtaget med et varmt håndtryk og et smil af Hans Peter Kristensen, der er formand for Indre Mission i byen.

Klokken 16 er plænen foran scenen fyldt godt op af ca. 180 gæster, som er kommet for at deltage i fællessangen. Dagene op til har vejret ikke vist sig fra den bedste side, men denne lørdag er det totalt vindstille, og solen skinner fra en skyfri himmel. Det kommenterer formanden, da han byder alle velkommen.

»Bettina Christensen fra udvalget har lovet, at hun nok skal sørge for godt vejr. Katrine har sagt, at hun har godt vejr med fra Nordjylland, hvor hun har optrådt. Jeg ved ikke, om der også er en anden, som har blandet sig i det,« siger formanden veloplagt.

»I Hvide Sande er der en stor tradition for at synge sammen. Det har man gjort i generationer, og det har vi også gjort her på stedet. Derfor glæder jeg mig til, at vi skal synge sammen. Jeg håber, at I vil blive ramt af glæden og få lidt livsmod. Det kan Katrine hjælpe med. I er mange, der kender hende fra fjernsynet, og så har hun rødder her på klitten.«

Bedstefars salme

Det bliver til halvanden times fællessang, og folk hygger sig gevaldigt. Nogle har medbragt campingstole med kopholder til kaffen, andre sidder på tæpper. Nogle forældre har fundet en plads ved missionshusets legeplads, så de kan holde øje med børnene. De løber rundt og leger, mens Katrine synger.

En del af sangene er hentet i den nye højskolesangbog og trykt på et omdelt sangblad. Der er også flere kendte som Se nu stiger solen af havets skød og Til himlene rækker din miskundhed, Gud.

»Det er godt at lære nogle nye sange, men nogle af melodierne er lidt svære,« hvisker en lun vestjyde, der har sin gang i missionshuset.

Ind imellem sangene kommer Katrine med små refleksioner om indholdet eller baggrunden for en sang. Hun kan fra scenen næsten se lige over til huset, hvor hendes bedstefar, Kristen (Kræ.) Mose Enevoldsen boede i mange år.

»Jeg er kommet rigtig meget derovre, og tit har jeg ligget i hækken med mine brødre og holdt øje med, om der skete noget på brandstationen. Men det gjorde der aldrig,« fortæller Katrine, der bor i København.

»Det er ikke, fordi Hvide Sande ikke er en spændende by, men det er en meget rolig by.«

Forsamlingen ler højt, men bliver helt stille, da Katrine kommer ind på, hvorfor hun vil synge salmen: Hvad er det at møde den opstandne mester.

»Min bedstefar holdt særligt meget af denne salme. Jeg sang den for ham, så den blev vores salme. I dag betyder den rigtig meget for mig,« siger Katrine.

»Da bedstefar lå for døden, sad jeg og min far i huset og sang for ham. Man blev så rørt af alle de sange, så man næsten ikke kunne få dem ud, men på et tidspunkt var det, som om vi brød gennem en grædemur, og vi kunne synge frit. Det var dejligt. Vi sang så højt, at jeg tror, det kunne høres ude på gaden,« siger Katrine, inden hun synger for på salmen.

Varm velkomst gjorde en forskel

Efter den sidste sang, Stille hjerte, sol går ned, runder formanden fællessangsarrangementet af med den jyske form for ros: »Det var ikke så ringe.«

Bagefter inviteres alle tilhørerne på grillpølser. På vej mod pølsebordet uddeler et ældre ægtepar, som kommer i missionshuset, roser ud til fællessangsarrangementet.

»Vejret var fint, arrangementet var fint. Godt, at der kom så mange mennesker, og det var dejligt, at Katrine sang klart og tydeligt.«

Der glider en del pølser ned. Det gælder også for Katrine, som er blevet sulten af at synge så meget.

»Jeg er helt rørt over at være her og se over på bedstefars hus. Jeg havde det lidt, som om han var her,« fortæller Katrine, inden hun går videre.

Arrangementet har også rørt flere af deltagerne, og en af dem kvitterer med et stort smil:

»Det er et fint arrangement, som Indre Mission har lavet. Men jeg kunne godt have tænkt mig, at der var lidt flere kendte sange.«
 

Hvide Sande Indre Mission blev inspireret til arrangementet af Indre Missions værktøjskasse til mission. Få selv 13 konkrete ideer til mission her.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Glimt af håb i en følelsesladet konflikt
Ifølge David Serner, der er præst ved Den Danske Kirke i Jerusalem, er forholdet mellem israelere og palæstinensere i øjeblikket fuldt af mistillid.…
Et EVENT fyldt af overraskelser
Seminaret »Elsk Vejle« på Event overgik alle forventninger. 80 unge ville på gaden og dele karameller ud med en lille sød hilsen. …
Danskerne holder troen på afstand
Ægteparret Katie og Frederik brænder begge for det kristne arbejde. Katies amerikanske baggrund har vist dem kontrasterne mellem at være kristen i…

Annoncer