Tag imod den fremmede

Gode kristne fællesskaber kan være en del af den længerevarende hjælp, som mennesker på flugt har brug for

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

I Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) er vi på vej med udgivelse af et hæfte, der handler om at tage imod børn af fordrevne og flygtende familier. Hæftet giver vejledning til mødet med den, som er opvokset i en anden kultur, kommer med et andet sprog end dansk, og som måske har traumer med i bagagen. Det er et hæfte, som nu desværre er blevet ekstra aktuelt at få ud til kirker, fællesskaber og klubber på grund af de mange mennesker fra Ukraine, der har været nødt til at forlade deres hjem og deres land.

Forhåbentlig varer hjælpsomheden ved

Vi ser lige nu en enorm vilje til at hjælpe de mennesker, der kommer hertil fra Ukraine. Danskere har åbnet deres hjem og deres stuer og har gavmildt doneret gaver til organisationer, der arbejder med nødhjælp til udsatte områder.

Det politiske system har gjort det let for ukrainerne at blive integreret i vores samfund med skolegang til børnene og mulighed for at søge arbejde for de voksne.

Det er alt sammen meget positivt, og forhåbentlig varer hjælpsomheden ved, også når der er gået måneder og måske halve år.

Behov for længerevarende relationer

Når DFS udgiver hæftet Frivilligt arbejde blandt flygtningebørn, er det, fordi vi ønsker, at vores klubber rækker ud og inviterer ind til et kristent fællesskab.

Vi har en unik mulighed for at give evangeliet videre til de mennesker, som kommer til vores land og gerne vil være en del af et fællesskab. Den mulighed skal vi bruge, også selv om kultur og sprog kan være barrierer. De er dog overkommelige.

At invitere ind i vores fællesskaber kan være en del af den længerevarende hjælp og støtte, som mennesker på flugt kan have brug for i form af gode og stærke relationer.

At være en del af et fællesskab med gode relationer kan være det, som bærer videre, når den samfundsmæssige begejstring for at hjælpe før eller siden aftager.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer