Ær Gud med dit arbejde

Ethvert arbejde er et kald til at tjene Gud og til at forvalte sit fag som en kristen tjeneste

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Det er ikke kun missionærer og præster, som udfører et kristeligt arbejde! Vi har behov for at genopdage og italesætte, at det kristne arbejde gælder enhver troende uanset erhverv og faglighed. Ligeså har vi brug for at opmuntre hinanden til et liv, hvor tro og arbejde ikke er adskilt. Vi må fastholde et vigtigt åndeligt perspektiv her, hvad flere også sætter ord på i dette nummer af impuls.

Sagen handler om noget grundlæggende for kristenlivet, som i luthersk forstand er udtrykt ved ordene kald og stand. Er dit kald at være tømrer, pædagog, direktør osv., så gør dit arbejde fagligt godt, vær pålidelig, trofast og ærlig, frem din næstes sag, og ær Gud. Se dit virke med et kristent fortegn, hvor troen på Kristus bringes til udfoldelse med hjerte, hjerne og hænder. Og lad dit virke i ord og gerning være et vidnesbyrd om, hvem du tjener, og hvad du er blevet betroet at forvalte.

Forene det faglige og kristentroen

Som kristen kan man opleve forskellige udfordringer i sit fag og arbejde. Flere oplever, at de må tackle det selv. Det gælder også spændingen mellem, hvor åben man kan være om sin tro og stadig være professionel. Mange giver op eller mister frimodighed, og ofte betyder det, at kristentroen bliver utydelig.

For en del årtier siden opstod en række faglige netværk i Danmark, også med relationer til de øvrige skandinaviske lande: Kristelig Lægeforening, Kristelig Handelsstandsforening og mange andre, hvoraf flere ikke eksisterer længere. De forskellige foreninger havde et klart ønske om at støtte, inspirere og opmuntre hinanden både i det faglige arbejde og i kristentroen samt at fremme kristendommens indflydelse i deres virke og se det som en tjeneste i hverdagsmission.

Motivere og skabe bevidsthed

Sidst i marts deltog jeg i et ledermøde, hvor et forslag om at motivere til at skabe faglige netværk og styrke lægfolkets bevidsthed om tro og erhverv blev mødt med bred opbakning. Det er en sag, som vi er nogle, der gerne vil arbejde videre med.

Der er brug for et nyt fokus på, hvordan kristne ser deres erhverv, faglighed og engagement i samfundet med et kristeligt fortegn og som en del af kaldet til hverdagsmission.

Seneste blogindlæg
Gud har ikke åbenbaret sig kønsneutralt
Vi må ikke give afkald på det bibelske gudsbillede for at tilpasse os tidens politiske korrekthed
Frimenigheder står i tæt relation til folkekirken
Siden 2017 har Trossamfundsloven skabt en misforståelig distance mellem de evangelisk-lutherske frimenigheder og folkekirken. Det ønsker IM at lave om…
Tak til jer der knokler
Dansk lovgivning lægger mange hindringer i vejen for det frivillige foreningsliv