Historien har betydning

Mennesker, der ikke kender deres historie, kæmper ofte med at finde ud af, hvem de er

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Nogle synes historie er kedeligt og uinteressant. Jeg har det lige modsat. Jeg vil påstå, at det er gavnligt at kende historien. Min egen historie, min families historie, mit folks historie, den kristne kirkes historie og Indre Missions historie.

Mennesker, der ikke kender deres historie, kæmper ofte med at finde ud af, hvem de er. Det er der lavet en del tv om. Mennesker, der af forskellige grunde ikke kender deres rødder, oplever, at de får større kendskab til sig selv, når de finder deres ukendte ophav.

Det handler ofte om adopterede, der i en voksen alder får et ønske om at opsøge deres biologiske rødder. Lige nu er der en udsendelsesrække om donorbørn, som har fået nye muligheder for at finde ud af, hvem de er i biologisk familie med.

Større forståelse

At kende min historie giver mig afgørende brikker til at forstå, hvem jeg er. På samme måde giver det større forståelse for, hvad Indre Mission er, at kende historien.

Personligt oplever jeg også, at det ofte gør mig taknemmelig at dykke ned i historien.

Vi har netop fejret 50-års-jubilæum for Indre Missions Hus i Fredericia. Min arbejdsplads gennem 32 år.

Det gav god mening at tænke tilbage og blive mindet om, hvordan den arbejdsplads, som jeg holder meget af, har udviklet sig gennem årene. Sammen med nuværende og tidligere medarbejdere brugte vi et par timer på at tale om noget af det, vi har oplevet i disse gode rammer gennem årene.

Det giver mening

For mig blev det også endnu en anledning til at glæde mig over at få lov til at være en del af Indre Mission.

Det sker ofte, når jeg beskæftiger mig med Indre Missions historie. Jeg bliver glad for at få lov til at være en del af den bevægelse. Ikke fordi alt i historien har været godt, men fordi det minder mig om, hvad Indre Mission grundlæggende er, nemlig et arbejdsfællesskab, som vil være med til at bringe evangeliet om Jesus til så mange som muligt.

Husk, at historien har betydning. Derfor giver det mening at beskæftige sig med den.

Seneste blogindlæg
Lyt efter Jesus
Jesus kalder os gennem hele livet ind i en dybere relation til ham. Er jeg ikke opmærksom på det, snyder jeg både mig selv og mennesker omkring mig …
Lad os tykne historien
Tilbagegang og vanskeligheder er sjældent det eneste, der er at fortælle. Ved at gå på opdagelse i virkeligheden kan vi finde nye muligheder og få…
Fortidens overgreb har et vigtigt budskab
Når vores fællesskaber bliver lukkede, kan det få os til at holde hånden over forhold, som i stedet skulle frem i lyset og gøres op med …