Taknemlighed gør livet rigt

Det handler ikke om, hvordan eller hvor godt du gør det, men om at du gør det

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Det var opmuntrende at være sammen i gode og givende dage på Årsmødefestival. Herligt at opleve samværet og samtalerne i det store fællesskab, og samtidig dejligt at så mange var med online.

Endnu engang var det fantastisk at opleve de mange frivillige kræfter og medarbejderes humørfyldte energi til at få det hele til at blive afviklet så utroligt flot. Det fylder mig med taknemlighed.

På en ganske konkret måde blev taknemlighed også delt ud under Årsmødefestivalen. Om lørdagen stod en palle med 1792 vandflasker med mærkatet »Taknemlighedsvand« klar til at blive delt ud. En håndgribelig måde at vise taknemlighed på og et udtryk for, at det at give noget videre kan være med til at slukke en tørst.

Vær taknemlig

Det er meget sandt, hvad en har sagt: »At føle taknemlighed uden at vise det er som at pakke en gave ind uden at give den.« Det koster ikke noget at være taknemlig, men det får os til at se livet med andre øjne. De personer, som vi har omkring os, vil uden tvivl også kunne mærke denne tilgang til livet hos os – at vi gør noget for at glæde andre. Og det vil også få dem til at reagere positivt.

Husk på, at det handler ikke så meget om, hvordan du gør det. Du kan vise din taknemlighed på mange andre måder end blot med ord. Det vigtige er, at du gør det! Det er også fint at gøre sig umage, men sæt ikke barren så højt, at det bliver umuligt og uoverkommeligt.

Den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer siger det sådan: »I hverdagen går det sjældent op for os, at vi får en hel del mere, end vi giver, og at det kun er med taknemlighed, at livet bliver rigt.«

Taknemlighed opmuntrer

Denne sommer er der mange, som gør det muligt, at vi i IM kan afholde bibelcampings, lejre, stævner osv. Alt sammen noget, der har stor betydning åndeligt såvel som socialt. Tak til enhver!

Vi oplever også stor opbakning til IM’s arbejde økonomisk set. Det er blevet mødt med forståelse, at der er brug for »en ekstra million til mission«. Tak for alle bidrag. Faktisk skal der ikke så meget til, når vi står mange sammen.

Lad taknemlighedens mange udtryk smitte af på din vej denne sommer. 

Seneste blogindlæg
Gud har ikke åbenbaret sig kønsneutralt
Vi må ikke give afkald på det bibelske gudsbillede for at tilpasse os tidens politiske korrekthed
Frimenigheder står i tæt relation til folkekirken
Siden 2017 har Trossamfundsloven skabt en misforståelig distance mellem de evangelisk-lutherske frimenigheder og folkekirken. Det ønsker IM at lave om…
Tak til jer der knokler
Dansk lovgivning lægger mange hindringer i vejen for det frivillige foreningsliv