Sådan får du fradrag for dine gaver til Indre Mission

Indre Mission er en godkendt indsamlingsorganisation. Det betyder, at du kan trække de gaver, du giver til Indre Missions arbejde, fra i SKAT.

Hvor meget kan jeg trække fra i SKAT?

Dit fradrag afhænger af, hvilke typer gaver du giver.

Enkeltbeløb og månedsgaver

  • Du kan få fradrag for gaver op til 17.700 kr. pr. år (i 2023) og 18.300 kr. (i 2024)
  • Beløbene behøver ikke være givet samtidigt
  • Du kan få fradrag for både store og små beløb

Du kan sagtens give gaver for mere end det nævnte beløb til forskellige godkendte indsamlingsorganisationer. Dit fradrag vil dog maks kunne udgøre det nævnte beløb.

Læs om reglerne i Ligningslovens § 8A

Gavebrev

  • Med et gavebrev giver du tilsagn om støtte i 10 år eller mere
  • Du kan få fradrag for gaver, der udgør op til 15% af din indkomst
  • Du kan dog få fradrag for op til 15.000 kr. uanset indkomst

Læs om reglerne i Ligningslovens § 12, stk. 2 og 3

Hvis du giver enkelt beløb eller gaver via månedsgave ved siden af dit gavebrev, kan du få gavn af fradragsreglerne for begge typer af gaver.

Virksomhedsgaver
Har du en virksomhed og ønsker fradrag? Virksomheder kan også få fradrag efter de samme regler som privat personer ved at bruge deres CVR-nr. Det gælder både enkeltbeløb, månedsgaver og gavebrev.

Opret en månedsgave eller et gavebrev

Hvilke oplysninger har vi brug for?

Vi har brug for dit cpr-nummer for at kunne indberette din gave til SKAT. Første gang du giver en gave og oplyser dit cpr-nummer, får du et givernummer. Vi sender dig et brev med et lille kort, hvor dit givernummer står på. Du kan fremover nøjes med at oplyse dit givernummer, når du giver en gave. Hvis du mister kortet og bliver i tvivl om, hvad dit givernummer er, kan du altid kontakte Økonomiafdelingen på Indre Missions Hus.

Hvordan bliver min gave indberettet til SKAT?

Hvis vi har dit cpr-nummer, sørger vi for at give SKAT besked om, hvor meget du har givet i gave. Beløbet vil fremgå af din årsopgørelse. Er du uenig i beløbet, eller kan du ikke se, der er registreret noget på din årsopgørelse skal du endelig kontakte Økonomiafdelingen på Indre Missions Hus.

Hvordan giver jeg Indre Mission adgang til min årsopgørelse?

Når du har tegnet et gavebrev, hvor du giver gaver for en fast procentdel af din løn, er det nødvendigt, at vi får adgang til din årsopgørelse. Du kan sende den til os med posten eller i en krypteret mail. Du kan også give os adgang til at hente oplysningerne selv direkte hos SKAT. Se vejledningen her.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere. Derudover kan vi anbefale SKAT.dk's vejledning Fradrag for gaver og bidrag til velgørende foreninger.