125 ukrainere følte sig hjemme på Hjallerup Bibelcamping

Ukrainere fik både lov at være sammen med hinanden om bibelundervisning og lovsang på modersmålet og bidrage til det store fællesskab på Hjallerup Bibelcamping.

Ukraine Campen på Hjallerup Bibelcampingen stod for et pizzeria, som blev et samlingspunkt på bibelcampingen.

For første gang var der denne sommer en Ukraine Camp på Hjallerup Bibelcamping med 125 deltagere, og den var med til at bygge bro mellem ukrainere og danskere. Det fortæller Jonas Holdensen, der var initiativtager til projektet. Han har i mange år været involveret i bibelcampingen, og samtidig står han bag »Hurt Denmark« (Help Ukrainian Refugees To Denmark), som har hjulpet mere end 260 ukrainere til landet.

En af dem var en børnekirkeleder fra Kyiv, som savnede de ukrainske sommerlejre. Det gav Jonas Holdensen idéen til Ukraine Campen, der hurtigt blev stablet på benene, godt hjulpet af ukrainerne.

»Det stod hurtigt klart, at vi kunne blive mange,« siger Jonas Holdensen.

Den store udfordring var at lave et program, der var sprogligt relevant for ukrainerne.

»Det lykkedes os at finde to bibelundervisere og to lovsangsledere, der taler flydende ukrainsk. Det var helt fantastisk at kunne give et godt rum for ukrainsk bibelundervisning og lovsang. Mange danskere fortalte i løbet af ugen, hvordan det rørte dem at høre ukrainsk lovsang fra Ukraine Campen,« forklarer Jonas Holdensen, der også glæder sig over, at der var et børneprogram til tre aldersgrupper.

Pizzeria var et naturligt samlingspunkt

Ukrainere og danskere var også gået sammen om at lave et pizzeria på Hjallerup Bibelcamping, og det blev et samlingspunkt.

»Vi ville gerne give lidt tilbage til resten af Hjallerup Bibelcamping, som tak for at vi måtte lave Ukraine Camp. Derfor opstod idéen om at lave et rigtigt pizzeria. Vi fik hentet en stor pizzaovn i et nedlukket pizzeria, og så var vi ellers i gang,« fortæller Jonas Holdensen, der skønner, at der blev lavet over 500 pizzaer.

Han kalder Ukraine Campen en stor succes.

»Mange fortalte, hvordan de følte sig hjemme på campen. Det var virkelig et sted, hvor der var bro mellem Danmark og Ukraine. Det er helt fantastisk, at Gud gør den slags,« siger Jonas Holdensen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny regionsleder: Troen er mit faste holdepunkt
Den nye leder i Region Nord hedder fra 1. januar Bethina Ladegaard Jensen. Hun blev opmuntret af andre til at søge stillingen og glæder sig til…
Tidligere landsleder får ny rolle i Indre Mission
Daniel Præstholm bringer sin teologiske uddannelse og ti års erfaring fra Indre Mission med sig til en nyoprettet stilling med fokus på familier og…
Nordiske børne- og ungdomsorganisationer udvekslede erfaringer
Landsledere fra de nordiske lande var samlet på Island for at tale om fremtiden og dele erfaringer fra børne- og ungdomsarbejdet. …

Annoncer