Børkop Højskole har fået 1,3 millioner til bæredygtig have

En ny højskolehave skal gavne både elever og det lokale samfund.

Skærup Å. Som en del af det nye bæredygtige projekt, »Byg Bro«, skal der bygges en bro over åen. Foto: Børkop Højskole

Børkop Højskole har fået 1,3 millioner kroner fra Nordea- fonden til et »Byg Bro i Børkop«-projekt, som sigter på at omdanne en del af højskolens udearealer til en højskolehave, der vil gavne både elever og det lokale samfund.

Den skal etableres på pladsen foran højskolens hovedindgang. Rundt om og midt i den nuværende runde parkeringsplads vil der blive skabt en have, som samler flere formål under ét. Der skal etableres en ny bro over Skærup Å og en sti gennem området. Dette skal være med til at binde de to dele af Børkops Klimapark bedre sammen. En del af haven skal tilgodese biodiversiteten. Der arbejdes med biodiverse bede og en lille skovhave, som skal indgå i skolens undervisning og dagligdag og levere frugt, bær og andet spiseligt. Og så vil der i haven blive mulighed for ophold, oplevelser og overraskelser, når en indbygget platform kommer til at rumme skiftende installationer skabt af skolens elever eller lokale borgere.

En identitetsmarkør

»Vi vil gerne være med til at danne fællesskaber, der både inspirerer vores elever og lokalsamfundet til at tænke og leve mere bæredygtigt. Det er en stor opgave, men med støtten fra Nordea-fonden bliver det for alvor muligt at rykke på det grønne område. Vi håber, vi kan gøre vores højskolehave til en ny identitetsmarkør for byen,« fortæller højskoleforstander Robert Bladt.

Børkop Højskole er én af fire højskoler, der i denne omgang modtager betydningsfuld støtte fra Nordea-fonden til projekter, som fremmer bæredygtighed.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Folkemødet blev en øjenåbner
Michael Hvergel fløj fra Skjern til Allinge for en dag på Folkemødet. Det lærte ham noget nyt om værdien af den demokratiske samtale. …
Tror journalister det værste om missionsfolk?
Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, kritiserer mediernes tendens til at viderebringe stereotyper og fejl om missionsfolk uden rettelser. …
Nu har Hotel Hebron højsæson hele året rundt
Der er færre svenske og norske hotelgæster, men til gengæld er der flere tyske, britiske og amerikanske turister, der bruger Hotel Hebron. …

Annoncer