De frivilliges indsats og byens støtte driver Å-festival frem

Engagerede frivillige og opbakning fra lokalområdet er nøgleord for Å-festival, der tiltrak rekordmange deltagere i pinsen.

Mellem 200 og 300 frivillige hjælpere brugte pinsen på Å-festival. Foto: LBK foto

Sønder Felding huser til daglig omkring 1500 indbyggere. Henover pinsen blev det antal mangedoblet, da omkring 6000 besøgende lagde vejen forbi sportspladsen i udkanten af byen for at deltage i Danmarks største kristne festival.

Arrangørerne havde på forhånd varslet deltagerrekord, da bookingen af overnatning havde sat ny rekord. Pladsen var udvidet med en ny mark til de mange campingvogne og telte, men på grund af den massive regn i foråret kunne marken ikke tages i brug. Fodboldbanen midt på pladsen blev derfor inddraget for at sikre, at alle kunne bo tæt på det store telt, hvor der var koncerter, lovsang og forkyndelse på programmet fra fredag aften til mandag formiddag.

Frivillige kommer igen år efter år

I løbet af pinsen var mellem 200 og 300 frivillige travlt beskæftiget med alt fra rengøring af toiletter og salg af mad til teknik på scenerne og afvikling af aktiviteter for deltagere i alle aldre. Der herskede en helt særlig stemning af sammenhold og glæde blandt de mange frivillige, der holdt til i klubhuset, hvor der blev sørget godt for dem til måltiderne. Mange af de hjælpende hænder kommer fra lokalområdet, og flere har været med, siden festivalen begyndte for mere end 30 år siden.

Antallet af børnefamilier stiger

Antallet af børnefamilier på Å-festival er steget i år. Ifølge arrangørerne var der 80 enheder på familiepladsen sammenlignet med 70 sidste år, og børneteltet havde besøg af 60-70 børn ved børnemøderne.

Daniel Præstholm og hans familie har i mange år deltaget i Å-festival sammen med andre familier fra Grindsted. Han glæder sig over, at gruppen af deltagere over 20 år er vokset gennem tiden.
"Mens jeg har været her, er der kommet flere seminarer og en bibeltime for den ældre gruppe, som i år var helt fyldt med deltagere," fortæller Daniel, der til daglig er præst og konsulent i Indre Mission Region Syd og har fokus på familier og fællesskaber.

Et arrangement for hele byen

Få timer efter sidste programpunkt mandag var sportspladsen ryddet. Kun det store telt stod tilbage og vidnede om, at pladsen de seneste dage havde været midtpunkt for flere tusinde besøgende. Det blev bemærket af byens lokalråd på facebooksiden SdrFelding.dk.

"Hvor er vi egentlig heldige at være den by, der huser festivalen," lød et opslag sidst på mandagen. Kommentarsporet bekræftede, at de lokale er taknemmelige for det store arbejde, der gøres for at huse festivalen i netop deres by.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Folkemødet blev en øjenåbner
Michael Hvergel fløj fra Skjern til Allinge for en dag på Folkemødet. Det lærte ham noget nyt om værdien af den demokratiske samtale. …
Tror journalister det værste om missionsfolk?
Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, kritiserer mediernes tendens til at viderebringe stereotyper og fejl om missionsfolk uden rettelser. …
Nu har Hotel Hebron højsæson hele året rundt
Der er færre svenske og norske hotelgæster, men til gengæld er der flere tyske, britiske og amerikanske turister, der bruger Hotel Hebron. …

Annoncer