Fem ønsker til den nye kirkeminister

Indre Missions formand håber, at Ane Halsboe-Jørgensen vil anerkende folkekirken som en bekendelseskirke frem for en statskirke

I et brev til den nye kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen ønsker Hans-Ole Bækgaard tillykke med embedet og indbyder hende til at samarbejde om "den gode og sunde sammenhængskraft i folkekirken."

"Vi har brug for at tale sammen og se hinanden som medspillere," skriver Hans-Ole Bækgaard og udtrykker samtidig en række ønsker til den nye kirkeminister.

Hans-Ole Bækgaard peger på fem områder, hvor han håber, at den nye kirkeminister vil gøre sig gældende:

  • At hun vil vise forståelse for at bevare frihedsordninger og mindretalshensyn i folkekirken.
  • At hun vil være kirkens beskytter, sikre god trivsel og huske at se kirken nedefra.
  • At hun vil inddrage de folkekirkelige organisationer som en vigtig medspiller i det danske samfund.
  • At hun vil anerkende folkekirken som en bekendelseskirke frem for en statskirke.
  • At hun vil genoptage arbejde for migrantmenighederne, så de kan få en tilknytning til folkekirken, hvis de ønsker det.

Hans-Ole Bækgaard ønsker i sit brev, at den nye kirkeminister må få visdom til at navigere i de mange opgaver og udfordringer, sådan at folkekirken får gode vilkår for at udbrede evangeliet og bliver fastholdt på sit grundlag som evangelisk-luthersk.

Ane Halsboe-Jørgensen er udnævnt til ny kirke- og kulturminister efter, at Joy Mogensen den 15. august valgte at træde tilbage fra posten og helt forlade politik.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Indre Mission er langt fra indsamlingsmål
Gaveindtægterne falder fortsat. Trods positive udsigter tidligere på året tyder meget nu på, at Indre Missions regnskab er på vej mod et underskud.  …
Ny lovsang sætter ord på håb om forsoning og heling
Agnete Thidemann Kristiansen har skrevet en ny lovsang med titlen Kom og Hel. Den er netop udkommet på worshiptoday.dk. …
Ny kirkeminister vil kæmpe for kristne værdier
Hans-Ole Bækgaard har været glad for samarbejdet med Louise Shcak Elholm, men ser frem til at lære den nye kirkeminister Morten Dahlin at kende.  …

Annoncer