Helt nye adventssange der egner sig til fællessang

Både IM-musik og Evangelisk Luthersk Netværk har haft fokus på nye adventssange, som kan synges i fællesskaber og menigheder op mod jul.

I dagene op til første søndag i advent udkom den helt nye adventssang Det er advent for mig, der er skrevet af Andreas Villumsen og Andreas Nørgaard, hvor sidstnævnte også har lavet melodien.

»Sangen har en folkelig karakter, så jeg tror, at mange vil have interesse i at høre den, og vi håber, at mange vil lære sangen at kende, så den kan få lov at pege på Jesus,« siger Andreas Nørgaard.

Sangens tema er den stilhed, som kirkens julebudskab bringer.

»For mange er adventstiden forbundet med en helt særlig følelse af ro, fred og håb. For nogle rummer den en længsel efter, at Jesus engang skal gøre alting nyt og godt. Men nogle ting er bare vanskelige at forklare. Nogle gange må vi bare sige: ‘Jeg fatter det ej, men det er advent for mig’,« siger han.

Sangen udgives i samarbejde med IM-musik, og den kan findes på alle streamingtjenester og på YouTube.

Gratis sangpakke med nye advents- og julesange

Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) sætter også fokus på nyskrevne advents- og julesange i en sangpakke med otte nye sange.

»Det er med stor glæde og forventning, at vi udsender sangpakken. Vi håber, at de bliver taget godt imod, og at de kan blive sunget ind i menighederne og blive en del af det naturlige repertoire,” siger præst og tidligere missionær Roar Steffensen, som står bag initiativet sammen med Jens Lomborg, der er præst i Skjern Bykirke og formand for ELN.

Sangpakken er gratis og består af tekst, noder og en indspilning med sang, klaver og tekst. Det hele ligger på ELN’s hjemmeside, hvor der også er henvisning til indspilningerne på YouTube.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Hotel Hebron er tilbage i topform
Der har været så godt som udsolgt på Hotel Hebron i løbet af sommeren, og hotellets belægning ligger 11 procent over gennemsnittet i København.  …
Motiverede unge genstarter IMU i Stjær/Galten
Der har været efterspørgsel efter et lokalt fællesskab for unge kristne og efter en pause, er der igen IMU i Stjær/Galten Missionshus. …
Over 1100 IMU’ere er engageret i IMU-fællesskaberne
En rundspørge har vist, at over 1100 unge er aktive i IMU's godt 50 fællesskaber landet over. Mange steder har oplevet en stigning i antallet af…

Annoncer