UNO, Indre Missions fællesskab for singler, fejrer i år, at de har eksisteret i 30 år. Det blev markeret i forbindelse med den årlige UNO konference i midten af oktober på Børkop Højskole. Det blev en weekend, hvor fællesskab, tro og inspirerende undervisning smeltede sammen refleksioner og intense samtaler.
Et af højdepunkterne på konferencen var lørdagens fejring af jubilæet. Den begyndte med et lækkert kaffebord, hvor der var rig mulighed for at netværke. Flere benyttede det gode vejr til en rask gåtur eller et spil Partners. Efter aftensmaden var der lovsangsaften ledet af Arvid Asmussen med band.
90 deltog i jubilæumsfesten, herunder flere, der ikke tidligere havde været tilknyttet UNO, men som kom for at snuse lidt til, hvad UNO gik ud på.
"Jeg oplever, at der er en varm og hyggelig stemning," siger Kirsten Borum Poulsen, der har været formand for UNO-udvalget i de seneste fem år.
En stærk tilknytning
Formanden understreger, at UNO tiltrækker nye singler, ligesom der også er dem, som forlader fællesskabet.
"Vi oplever, at nogle medlemmer stopper, enten fordi de bliver 60 år og går over i UNO 55+, eller fordi de har fundet en kæreste og bliver gift. Men der kommer hele tiden nye til, og vi ligger stabilt omkring 80 personer, der er tilknyttet UNO," forklarer hun. Kirsten tilføjer, at UNO er for personer mellem 25-60 år, og de kommer fra forskellige kristne organisationer, såsom Indre Mission, Luthersk Mission, Evangelisk Luthersk Mission og KFUM&K.
UNO har gennem årene haft stor betydning for mange mennesker.
"Vi har set, at selv dem, der ikke længere er en del af UNO, ofte savner fællesskabet, for det har sat sig dybe spor i dem," siger formanden.
"Det vidner om den stærke tilknytning, som mange føler til UNO, og hvor meget dette kristne fællesskab har betydet for dem."
Syngliggøre UNO
En af de udfordringer, UNO står ovenfor, er at øge opbakningen. Kirsten Borum Poulsen forklarer, at det kan være svært at få folk til at deltage første gang, og endnu sværere anden gang.
"Det kræver mod at komme afsted, især hvis man ikke kender nogen," fortæller formanden.
UNO mærker også følgerne af den tendens, at flere mennesker gifter sig og danner familie senere i livet.
"Det betyder, at singler bliver ældre, inden de overvejer at finde et fællesskab med ligesindede. Derfor arbejder vi på at synliggøre arbejdet og skabe opmærksomhed om UNO," siger Kirsten Borum Poulsen.
"UNO har noget særligt at tilbyde, fordi der er et frirum, hvor man kan mødes på lige fod med andre. Man kan knytte nogle bånd, som kan være svære at finde andre steder."