IM's formand: Vi vil mere end vi har ressourcer til

Indre Mission vil ikke være gammeldags eller holde fast i gamle traditioner. Det skriver IM's formand Hans-Ole Bækgaard i sin beretning, som netop er udsendt med magasinet impuls.

IM vil gerne være som som de gamle vægtere, der omtales i Jermias' Bog. Vægterne var budbringere, der skulle både advare og vejlede folket i Gammel Testamentes Israel. Det er der også brug for i dag, mener IM's formand, der blandt andet peger på behovet for at fastholde en klar profil i forkyndelsen. Samtidig stiller han det åbne spørgsmål: Hvor pragmatiske skal vi være for missionsmulighedernes skyld? Svaret er ikke givet.

Hans-Ole Bækgaard tager i sin beretning udgangspunkt i den aktuelle corona-krise, som i høj grad også har ramt IM. Han tror ikke, at krisen fører til åndelig vækkelse og større kirkegang.

"Men vi skal se på, hvilken betydning denne tid får for IM. For en krisetid kaster altid forandringer af sig og afslører nye styrker og svagheder," siger Hans-Ole Bækgaard og tilføjer, at IM's ledelse vil vurdere, hvad de kan lære, og hvad der skal handles på.

Gud har ikke vigepligt

Hans-Ole Bækgaard inviterer i sin beretning de lokale IM-fællesskaber og præsterne til at arbejde mere sammen, hvor det er muligt: "Vi har brug for hinanden," understreger han og efterlyser, at IM flere steder bliver mere inddraget i det sognekirkelige liv.

Med henvisning til statsministerenes udtalelse i integrationsdebatten om, at Gud har vigepligt, understreger Hans-Ole Bækgaard, at Gud grundlæggende står over både grundloven og Folketinget. Gud har ikke vigepligt. Netop derfor er den førte politik heller ikke ligegyldig. "Der er fortsat brug for, at vi tydeligt bringer kristne værdier i spil i vores samfund," fastslår Hans-Ole Bækgaard, der undrer sig over fortællingen om, at IM skulle være skeptisk overfor politisk arbejde.

Ingen krisestemning

Sidste års medieomtaler af tilbagegang i IM får også et par ord med på vejen.

Det er rigtigt, at IM - målt på tal over de seneste årtier - er gået tilbage, indrømmer formanden, men peger samtidig på, at der sker så mange nye og spændende ting i IM, at der ikke er plads til krisestemning. Vi ønsker at nå mere, end vi har ressourcer til.

"Vi bestemmer ikke samfundets udvikling, men er en del af det og omstiller os, så vi kan nå flest mulige med evangeliet – og med et håb om, at flere kan se sig selv som en del af et IM-fællesskab," siger formanden og slutter sin beretning af med at glæde sig over "hver gang et menneske vender om til Jesus og begynder at leve med ham".

2019 gav overskud

Med generalsekretærens arbejdssberetninger og korte beretninger fra landsledere, giver årbogen et godt indtryk af, hvad der rører sig i IM lige nu. 

Årbogen rummer også beretninger om IM's økonomi og virksomheder, og præsenter det afsluttede regnskab for 2019, som slutter med et driftsresultat på knap 900.000 kr.

I forbindelse med årsmødet den 6. juni aflægges de mundtlige beretninger fra formanden og økonomiudvalgsformanden, og her bliver der mulighed for at kommentere og stille spørgsmål til årsberetningerne.

<link fileadmin/Dok/Organisation/Fakta_og_tal/2020_AARBOG.pdf - download>Læs Årbog 2020 her</link>.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Det kræver en god julegave at nå i mål
Lønhop, krig og mangel på genbrugsvarer fører IM mod millionunderskud trods flotte gavetal.
Hoppekirken var et blikfang for børn og familier på Sjælland
Solvang Kirke på Amager var ét af de steder, hvor Evigglads hoppekirke vakte glæde blandt børn og gav mange samtaler med forældre. …
Forlagsgruppen Lohse oplevede positiv respons på Bogforum
På litteraturfestivalen Bogforum oplevede Lohse en særlig interesse for Kærlighedens 5 sprog og andre Gary Chapman-titler. …

Annoncer