Indre Mission laver en landsdækkende kampagne for diakoni

Alle lokale IM-fællesskaber opfordres til at række en hjælpende hånd til andre mennesker den 14. september.

Gestus er en landsdækkende diakonidag den 14. september 2024.

Lørdag den 14. september står Indre Mission bag en landsdækkende diakonidag kaldet Gestus, hvor alle lokale fællesskaber i IM, IMU og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler opfordres til at sætte diakoni på dagsordenen og iværksætte forskellige initiativer.

Margit Ahlefeldt Simonsen.

»Det er vigtigt, at vi har fokus på diakoni i vores fællesskaber. Derfor laver vi en landsdækkende kampagne, hvor vi inviterer lokale fællesskaber til at række ud til mennesker, der har brug for hjælp på en eller anden måde,« forklarer diakonikonsulent Margit Ahlefeldt Simonsen. Hun er en del af Indre Missions diakoniteam, som står bag initiativet.

Hun opmuntrer fællesskaberne til at arbejde sammen om at række ud til mennesker.

»Hvert fællesskab består af mange forskellige slags mennesker, som kan bidrage på hver deres måde til diakoni. Når vi gør det sammen i et fællesskab, bliver det lettere at øve os i at møde mennesker med hjælpsomhed og venlighed,« siger diakonikonsulenten.

Forslag til diakoni

For at hjælpe fællesskaberne godt på vej diakoni har diakoniteamet udviklet en række ideer til, hvordan man kan gøre i praksis.

»Vi opmuntrer fællesskaberne til at tænke over, hvad der kan glæde og hjælpe i det område, hvor de bor. Det kan være småreparationer, havearbejde, rengøring og besøg på plejehjem samt økonomisk rådgivning. Det kan også være arrangementer, hvor man inviterer mennesker til aftensmad, kagedag eller spilleaften,« fortæller Margit Ahlefeldt Simonsen.

Man kan læse mere på indremission.dk/diakoni. Man kan også følge Gestus på Facebook, hvor udvalget opfordrer lokale IM-fællesskaber til løbende at fortælle om, hvad de har gang i af diakonale initiativer.

 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
De frivilliges indsats og byens støtte driver Å-festival frem
Engagerede frivillige og opbakning fra lokalområdet er nøgleord for Å-festival, der tiltrak rekordmange deltagere i pinsen. …
Bibelcampingsæson starter med god opbakning og nye initiativer
Årets første to bibelcampinger blev afviklet med god opbakning. Et nyt initiativ til indsamling skal hjælpe med vedligeholdelsen af mødetelte. …
Workshop giver IMU’ere bibelindsigt
Skjern IMU samlede unge fra flere IMU-fællesskaber for at blive klogere på, hvordan Bibelens budskab kan omsættes til praksis. …

Annoncer