Landsleder stopper efter seks år

Søndagsskolerne skal have ny landsleder, men Steen Møller Laursen vil fortsat kæmpe for børnenes sag.

Steen Møller Laursen har været landsleder i DFS siden oktober 2016.

"Samspillet med landsudvalget, medarbejdere og frivillige har betydet rigtig meget for mig."

Det fortæller Steen Møller Laursen, der efter seks år stopper som landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler med udgangen af året.

Frivillig på mange måder

Han nævner også andre højdepunkter i tjenesten.

"Det har været en hjertesag for mig at bringe evangeliet videre til børnene og deres forældre. Den sag er jeg ikke færdig med. Det vil jeg i fremtiden gøre i andre sammenhænge," fortæller landslederen, som er aktiv i Indre Mission i Videbæk. Han er også blevet inspireret af at netværke med nationale og internationale børneorganisationer.

Han har lært rigtig meget ved at have arbejdet med de mange frivillige i DFS.

"Jeg har fået en indsigt i, at man kan være frivillig på mange måder," siger Steen Møller Laursen, der har opbygget god erfaring med organisering og uddelegering af opgaver.

Svært at se klubber lukke

Der har også være bump på vejen som landsleder.

"Det er så vigtigt, at vi kæmper for børnenes sag og giver evangeliet videre til næste generation. Derfor har det været svært at se, at det samlede antal af klubber i DFS falder, fordi der mangler ledere, som vil gå ind i arbejdet," forklarer landslederen.

"Samtidig har jeg jublet indeni, hver gang der er startet en ny klub."

Han skjuler ikke, at coronatiden med nedlukninger har trukket tænder ud. "Det sled hele tiden at være på barrikaderne og i alarmberedskab," forklarer Steen Møller Laursen.

Skal udvikle ledere

Den 1. marts 2010 startede Steen Møller Laursen som landsleder i Indre Missions familiearbejde. I oktober 2016 tog han over på posten som landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Den 1. januar begynder han i et konsulenthus i Ikast, hvor han blandt andet skal arbejder med uddannelse og udvikling af ledere.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Hotel Hebron er tilbage i topform
Der har været så godt som udsolgt på Hotel Hebron i løbet af sommeren, og hotellets belægning ligger 11 procent over gennemsnittet i København.  …
Motiverede unge genstarter IMU i Stjær/Galten
Der har været efterspørgsel efter et lokalt fællesskab for unge kristne og efter en pause, er der igen IMU i Stjær/Galten Missionshus. …
Over 1100 IMU’ere er engageret i IMU-fællesskaberne
En rundspørge har vist, at over 1100 unge er aktive i IMU's godt 50 fællesskaber landet over. Mange steder har oplevet en stigning i antallet af…

Annoncer