Mange iranere vil lære dansk i IKC

Iranske sygeplejersker og læger kommer til Danmark for at arbejde i sundhedsvæsenet. IKC i Aarhus tilbyder dem sprogundervisning og hjælper dem med at forstå den danske kultur.

Leder af IKC i Aarhus Peter Mikkelsen underviste en gruppe spørgelystne kvinder i dansk. Blandt dem var der flere sygeplejersker fra Iran.

Siden januar har der været en stor tilstrømning til danskundervisningen hos Internationalt Kristent Center (IKC) i Aarhus, som holder til i missionshuset Stjernen. En stor del af dem er iranere.

»Siden årets begyndelse har vi haft 290 elever. Af dem er 114 iranere, og der kommer stadig flere til,« fortæller IKC’s leder Peter Mikkelsen.

IKC i Aarhus ser kun en lille del af de mange iranere, der kommer til Danmark, og det er fortrinsvis sygeplejersker og læger.

»De har hørt, at vi mangler sundhedspersonale, men der er flere underliggende grunde til, at de søger væk fra Iran. Der er sket meget med kvindesynet, og efter coronaen er de økonomiske forhold blevet forværret,« siger Peter Mikkelsen.

Jeg er glad for IKC’s hjælp

Udenlandsk sundhedspersonale skal bestå en eksamen for at kunne arbejde i det danske sundhedssystem.

»Vi hjælper dem med at lære dansk, så de får så gode muligheder som muligt for at bestå eksamen,« fortæller Peter, der i 16 år har undervist i dansk.

Hans store erfaring kommer tydeligt til udtryk en torsdag eftermiddag, hvor han underviser 10 kvinder, som stiller mange spørgsmål til det svære danske sprog. En af dem er den iranske sygeplejerske Roohangiz Shamshiri.

»Jeg havde læst på Facebook, at de manglede sygeplejersker i Danmark, så jeg søgte hertil, fordi vi har svære forhold i Iran,« fortæller Roohangiz Shamshiri, der er taknemmelig for IKC’s danskundervisning.

»Jeg er glad for deres hjælp og omsorg.«

Mange former for hjælp

Peter Mikkelsen og gruppen af frivillige i IKC i Aarhus har mere end nok at se til, for ud over selve undervisningen er der mange andre former for hjælp, som iranerne og de øvrige nationaliteter har brug for. Det kommer tydeligt til udtryk i pauserne, hvor medarbejderne svarer på alle mulige praktiske spørgsmål om at bo i Danmark.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
UngCamp 24: Silende regn og højt humør
UngCamp 24 samlede 800 unge om forkyndelse, undervisning, lovsang og masser af hygge og festlige sommeraktiviteter. …
Unge familier vælger Lystruphave Bibelcamping
Vækst og glade dage præger bibelcampingpladsen syd for Silkeborg, hvor mange nye er kommet til
Vi får lov at så nogle små frø
90 teenagere er på konfirmandkursus på Frøstruphave Efterskole. Det giver Lea og Ida nye bibeloplevelser og venner. …

Annoncer