Menighedsrådsvalget får stor betydning

Menighedsrådsvalget den 17. september afgør, hvem der skal sikre evangeliets forkyndelse i de kommende fire år. Indre Mission opfordrer missionsfolk til at sætte dagsordenen.

Den 17. september er der menighedsrådsvalg til alle landets kirker.

Menighedsrådsvalget i folkekirken venter lige om hjørnet. Den 17. september kan folkekirkens medlemmer stemme om hvem, der skal sidde i menighedsrådene i Danmarks ca. 2000 sogne og varetage kirkens anliggender de næste fire år.

I den forbindelse opfordrer Indre Mission alle til at gøre deres indflydelse gældende. Det kan ske på flere måder.

»Jeg vil opfordre folk til at overveje, om de skal stille op til menighedsrådsvalget. Det er vigtigt, at evangeliet bliver sat på dagsordenen gennem arbejdet i menighedsrådene. Jeg vil påstå, at der ikke er nogen bedre end missionsfolk til at sætte den dagsorden,« forklarer Søren Fibiger Olesen.

Han er ressourcekoordinator i IM og leder af initiativet Kirkens liv og vækst, der hjælper og inspirerer menighedsrådsmedlemmer og kirkens ansatte.

»Vi har brug for, at der sidder nogle i menighedsrådet, som har fokus på og er med til at skabe rammerne for, at evangeliet rent faktisk bliver forkyndt rundt i de danske sogne,« siger han.

Mød op til valgforsamlingen

Hvis man ikke selv vil stille op, er der en anden mulighed for at påvirke valget.

»Vi kan snakke sammen med andre om, hvilke kandidater vi vil opfordre til at stille op. Det skal være personer, som i menighedsrådet vil arbejde for evangeliets forkyndelse. Derudover er det godt, hvis de kan indgå i et samspil og samarbejde med personer, som har en anden tilgang til arbejdet i kirken,« siger ressourcekoordinatoren og understreger: »Det er en rigtig god ide, at vi finder ud af, hvem vi opfordrer til at stille op i god tid inden valgforsamlingen den 17. september.«

Han fremhæver, at det er nødvendigt, at så mange som muligt prioriterer at møde op til selve valgforsamlingen den 17. september. Også selvom der er møde i missionshuset.

»Det er den aften, hvor selve valget til menighedsrådet foregår, og hvor man afgiver sin stemme. Her har alle indflydelse på, hvem der kommer til at sidde i det nye menighedsråd,« fortæller Søren Fibiger Olesen.

Workshops for nye menighedsråd

Efter menighedsrådsvalget er der behov for, at de nye menighedsrådsmedlemmer kommer godt i gang med arbejdet i rådene.

»Derfor vil vi tage initiativ til nogle samlinger i begyndelsen af det nye år, når de nye menighedsråd har konstitueret sig og er kommet i gang. Vi vil sætte fokus på, hvordan man i menighedsrådsarbejdet vægter evangeliets forkyndelse og skaber gode rammer for det,« forklarer Søren Fibiger Olesen.

 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Bestyrelsens rolle og ansvar til debat
Betania i Odense var vært for hovedbestyrelsens møde den 16. september, hvor venner og medarbejdere var inviteret med. …
Usædvanligt mange ønsker at snakke videre om tro
SnakTro oplevede stor interesse efter sommerens mange samtaler om kristendommen. 22 personer ønsker nu at fortsætte dialogen, hvilket er langt over…
Missionsforeninger svarer på kritik fra homoseksuelle
En række missionsforeninger og institutioner på den kirkelige højrefløj bliver i en ny bog kritiseret for at fastholde en bibelsk seksualetik og…

Annoncer