Ny kirkeminister vil kæmpe for kristne værdier

Hans-Ole Bækgaard har været glad for samarbejdet med Louise Schack Elholm, men ser frem til at lære den nye kirkeminister Morten Dahlin at kende. 

Morten Dahlin er ny minister for by-, land- og kirke samt nordisk samarbejde. Foto: Kirkeministeriet

Et af den nye Venstre-formands første tiltag var at skifte ud på en række af Venstres ministerposter. Det gik bl.a. ud over kirkeminister Louise Schack Elholm, som udtræder af regeringen og overlader posten til Morten Dahlin.

"Det er ærgerligt," mener Hans-Ole Bækgaard. "Som jeg har oplevet det, har hun været en minister, som gerne ville folkekirken og gerne ville lytte. Hun har aktivt brugt sit gode kendskab til det kirkelige område."

Flere politiske kommentatorer vurderer, at udskiftningen sker, fordi den nye Venstre-ledelse gerne vil have mere handlekraftige og synlige ministre. Louise Schack Elholm blev i sin ministertid bl.a. kritiseret for at bruge for lang tid på at lytte til kirkens parter og at overveje sin beslutning omkring afskaffelsen af undtagelsen fra ligestillingsloven ved præsteansættelser.

"Den forståelse for kirkelivet, hun gerne ville udvise, har for nogle udtrykt for meget tålmodighed og langsommelighed," medgiver Hans-Ole Bækgaard, som dog har oplevet det anderledes: "Hun har udvist interesse og været nem at få adgang til."

Med Louise Schack Elholms udtræden af regeringen mister kirken en stærkt personlig engageret og favnende kirkeminister.

"Mit indtryk er, at Morten Dahlin ikke er lige så kendt med det kirkelige område, som Louise Schack Elholm var. Men jeg ser frem til at lære ham at kende," siger Hans-Ole Bækgaard.

Selv siger Morten Dahlin: "Jeg ser frem til arbejdet med den danske folkekirke, så den fortsat kan være et samlende kulturelt holdepunkt. Vi er et kristent land, og det skal vi ikke være flove over."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Flere hundrede takker ja til to minutter om dagen
Appen Ord til eftertanke bruges af flere og flere.
Podcasten Bibelsnak starter op igen med ny vært
Ungdomskonsulent Bjarke Brondbjerg, der er ny vært på Bibelsnak, ønsker at give folk mod på selv at læse i Bibelen.  …
Nye positive tiltag på Sydsjælland og Lolland-Falster
Legestuen i Maribo og ungdomsgruppen i Næstved gør en forskel.

Annoncer