Nyt fællesskab for dem der har mistet en ægtefælle

Omkring 40 deltog i det første møde i et nyt netværk for enker og enkemænd.

Grete Storbjerg delte ud af sin viden og sine erfaringer ved den første netværksdag for enker og enkemænd. Foto: Privat

Et nyt netværk for enker og enkemænd var 10. februar samlet i Hammerum Missionshus. Arrangementet samlede omkring 40 deltagere, der ønskede at dele erfaringer og finde fællesskab i sorgen over at have mistet sin kære.

Dagen begyndte med foredraget Når to bliver til en af sygeplejerske og sorgvejleder Grete Storbjerg. Hun talte om at håndtere tabet af en partner og inkluderede både sine egne personlige erfaringer og sin professionelle viden omkring sorgprocessen.

»Sorgen kan ikke deles. Her står jeg alene tilbage, og sorgen består på mange måder i at lære at leve med dette,« fortalte Grete Storbjerg blandt andet.

Efter en frokost, som lokale frivillige havde arrangeret, samledes deltagerne i små grupper efter deres lokale tilhørsforhold. Her blev der delt minder og tanker om, hvordan man ærer og husker de afdøde.

»Grupperne var præget af en stor åbenhed og samtalelyst,« fortæller Erik Bertelsen, som er blandt initiativtagerne og leder af udvalget bag arrangementet.

Det blev besluttet, at netværket mødes igen om seks måneder, og der fulgte en opfordring med til lokalt at finde sammen i mindre fællesskaber om f.eks. cykelture, koncerter eller andre sociale oplevelser.

Netværk for enker og enkemænd er tilknyttet Indre Missions Familiearbejde og tilbyder nu en platform for deling og støtte for dem, der har mistet en partner.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…
Lønstigninger øger behov for gaver
Indre Mission har modtaget flere gaver i årets første kvartal end forventet, men pengene er allerede brugt, fortæller økonomichef …
Konstruktiv dialog mellem Indre Mission og tilknyttede valg- og frimenigheder
Repræsentanter fra Indre Missions ledelse mødtes med udvalgte personer fra tilknyttede valg- og frimenigheder for at styrke relationen. …

Annoncer