Par-3 kan nu tages hjemme fra sofaen

Opbakningen til online ægteskabskurser under corona har inspireret Indre Missions Familiearbejde til en ny udgave af Par-3 kurset. Førstegangsforældre kan således arbejde med de gode og udfordrende ting i parforholdet hjemmefra.

Par-3-samtalehæftet gør det muligt at tage forløbet derhjemme.

Forløbet Par-3, der er for par, der venter eller lige har fået deres første barn, kan nu tages som et samtaleforløb hjemme i sofaen. Dermed er det blevet mere fleksibelt end de tidligere kursusdage, da man kan tage forløbet, når det passer én, og dele det op over flere gange.

Missionær og familiekonsulent Katja Aagaard Steffensen fortæller, at der har været en dalende tilslutning til Par-3-kursusdagene.

»Ved at gøre det til et hjemmeforløb når vi mange flere - og især de par, som ikke har lyst til at komme til en kursusdag. Vi så et kæmpe behov for den type forløb, da rigtig mange par deltog i de online ægteskabskurser, som var under corona. Når vi arbejder med vores parforhold hjemmefra, er der ikke andre, der lytter med eller ser, at vi deltager. Jeg tror, at disse to ting kan afholde nogle fra at deltage i en fysisk kursusdag,« siger Katja Steffensen.

»Vi ser stadig et behov for, at man får sat ord på både de ting, der er gode, det, der udfordrer, og de helt nye tanker, følelser og udfordringer, som opstår, når man bliver forældre første gang. Og da parrene ikke kunne komme til os, kommer vi til dem.«

Hun opfordrer deltagerne til at tale med et erfarent forældrepar, som stadig kan huske, hvordan det var at blive forældre.

Samtaleforløbet kan købes på familiearbejdets hjemmeside og indeholder fire undervisningsvideoer og et samtalehæfte.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…
Lønstigninger øger behov for gaver
Indre Mission har modtaget flere gaver i årets første kvartal end forventet, men pengene er allerede brugt, fortæller økonomichef …
Konstruktiv dialog mellem Indre Mission og tilknyttede valg- og frimenigheder
Repræsentanter fra Indre Missions ledelse mødtes med udvalgte personer fra tilknyttede valg- og frimenigheder for at styrke relationen. …

Annoncer