Pris til frivillige på Kærshovedgård

Frivillige fra Røde Kors og Bording Bibelcafé har modtaget Finn Nørgaard-prisen.

Lindvig Osmundsen fra Bording Bibelcafé tog imod Finn Nørgaard-prisen sammen med Sofie Stubkjær Hansen, som er frivillig leder af Røde Kors’ ungeklub på Udrejsecenter Kærshovedgård. Foto: Thomas Sjørup

Frivillige fra Røde Kors og Bording Bibelcafé fik den 14. februar overrakt Finn Nørgaard- prisen i Landstingssalen på Christiansborg. Prisen er en tak for de frivilliges indsats med at skabe en bedre hverdag for folk på Udrejsecenter Kærshovedgård.

»Det er et fint klap på skulderen. Det er en stor overraskelse, at nogen har fået øje på, hvad vi laver. Vi er meget glade for prisen, og det kan da godt være, vi holder en ekstra lille fest i Bibelcaféen,« siger Lindvig Osmundsen, der er frivillig i Bibelcaféen.

I skaber tryghed

Han tog imod prisen sammen med Sofie Stubkjær Hansen, som er frivillig leder af Røde Kors’ ungeklub på udrejsecenteret. Sammen udgør Røde Kors og Bibelcaféen en gruppe på ca. 50 frivillige.

»De frivillige ved Udrejsecenter Kærshovedgård tildeles Finn Nørgaard-prisen 2024 og 50.000 kr. til støtte af jeres indsats blandt beboerne i udrejsecenteret. I får prisen for at møde mennesker i svære livssituationer med varme, omsorg og overskud, hvorved I både skaber tryghed og styrker fællesskabet i lokalområdet,« lød det fra priskomitéen ved overrækkelsen.

Det er Finn Nørgaard-foreningen, som står bag prisen, der hvert år uddeles til initiativer, som har gjort en særlig stor forskel for udsatte børn og unge. Den er navngivet efter Finn Nørgaard, som blev dræbt ved et attentat mod et debatmøde på Kulturhuset Krudttønden i København.

 

Bording Bibelcafé er et lokalt tilbud om kristent fællesskab for beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård. Bibelcaféen mødes i Bording Missionshus, hvor frivillige fra folkekirken, Indre Mission og Luthersk Mission en gang om ugen tilbyder bibelundervisning, bøn, samtale og socialt samvær.

 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…
Lønstigninger øger behov for gaver
Indre Mission har modtaget flere gaver i årets første kvartal end forventet, men pengene er allerede brugt, fortæller økonomichef …
Konstruktiv dialog mellem Indre Mission og tilknyttede valg- og frimenigheder
Repræsentanter fra Indre Missions ledelse mødtes med udvalgte personer fra tilknyttede valg- og frimenigheder for at styrke relationen. …

Annoncer