Ved bestyrelsesmødet den 30. maj blev der talt om både lobbyisme, ungdomskultur, kønsidentitet og pejlemærker.
Et af spørgsmålene handlede om, hvordan Indre Mission (IM) som missionsbevægelse også kan være samfundsaktør. Hvor meget skal bestyrelsen blande sig i den offentlige debat, og hvordan påvirker det IM’s muligheder for også at formidle evangeliet?
Det gælder også i aktuelle debatter i folkekirken om for eksempel kirkens bekendelsesgrundlag, som i denne tid på ny bliver udfordret.
Et andet punkt på dagsordenen handlede om kønsnormerne, som i disse år er i opbrud. Bestyrelsen ønsker, at alle kan være velkommen i IM-fællesskaberne. Men hvor langt kan man gå i rummeligheden? Hvilke tjenester og opgaver kan IM give mennesker, som offentligt lever i konflikt med den bibelske etik?
Drøftelsen viste, at sagen er kompleks, og spørgsmålene rummer store og svære dilemmaer, som der ikke gives enkle svar på. Bestyrelsen fortsætter arbejdet med en afklaring.
Kristeligt Forbund for studerende (KFS) var indbudt til en drøftelse af, hvilke tendenser de ser blandt unge i dag. De unge vil bestemme selv og har brug for selv at tage livtag med livets store spørgsmål, også de teologiske. Samtidig ønsker mange erfarne medvandrere i den proces. Det var nogle af pointerne i samtalen, hvor landslederen i IMU også deltog. Det afspejler sig også i de unges valg og tilknytning til menigheder og organisationer. Det blev også til en drøftelse af, hvordan gode relationer på tværs af kirkesamfund kan udfolde sig i praksis.
Samtalen med KFS var et ønske om at pleje de gode relationer mellem IM og studenterarbejdet.
Bestyrelsesmødet sluttede med en grundig drøftelse af en række pejlemærker for bestyrelsens arbejde de kommende år. Den drøftelse fortsætter.