Vi får lov at så nogle små frø

90 teenagere er på konfirmandkursus på Frøstruphave Efterskole. Det giver Lea og Ida nye bibeloplevelser og venner.

Konfirmandkurset på Frøstruphave Efterskole sætter spor i de 90 teenagere. Det er lige fra nye venner til oplevelser med Gud.

I alt 322 unge i konfirmationsalderen bruger 14 dage af deres sommerferie på at være på konfirmandkursus på henholdsvis Hedemølle Efterskole, Løgumkloster Efterskole, Nordsjællands Efterskole og Frøstruphave Efterskole. Ud over mange timers undervisning i troslære og trosliv kan deltagerne vælge forskellige valgfag, krydret med lovsangsaftener, hygge og sjove aktiviteter. 

På Frøstruphave Efterskole i Vestjylland er en større gruppe af de 90 deltagere forsamlet i skolens sal, hvor de hører om treenigheden. Læreren Jakob Ulriksen gør sig ihærdige anstrengelser for at fortælle, hvad treenigheden er. Deltagerne arbejder med emnet på forskellige måder. 

"Jeg håber, at der er én ting, som I tager med jer i dag. Gud inviterer jer ind i fællesskabet med ham. Han ønsker at være sammen med jer," fortæller Jakob Ulriksen. 

Mange nye indtryk 

Bibelen bliver flittigt brugt i undervisningen. Lea og Ida fordyber sig på et tidspunkt i nogle bibelvers om Helligånden. De er begge taget på konfirmandkursus for at opleve et kristent fællesskab og lære mere om Gud. 

"Det har været noget af en oplevelse. Der har været mange indtryk at tage ind, både med nye mennesker og med Gud. Der er meget program på, så man bliver hurtigt træt," siger Lea. 

Ida sidder ved siden af: "Indtil nu har jeg haft en meget god oplevelse." 

De to smiler stort, da de fortæller, at de har fået flere nye venner. "Både drenge og piger," betoner Lea. Senere skal de begge have valgfaget Bagedysten. 

Øver sig i fællesskab 

Forstanderen for efterskolen, Anders Østerby, har lige en pause, og han glæder sig over virvaret af teenagere. 

"Der er en rigtig god stemning på kurset, hvor vi hen ad vejen hjælper de unge med at øve sig i at være i et fællesskab," siger han. 

Han oplever, at der er utrolig stor forskel på deltagerne modenhedsmæssigt. 

"På en eller anden måde er de slet ikke klar til at tage alt det her ind med kristent fællesskab, bibelundervisning og mødet med de store spørgsmål i livet. Som én af vores undervisere sagde: 'På konfirmandkurset får vi lov til at sætte nogle små frø. Det kan godt være, at de egentlig ikke er klar til at spire frem og blomstre, men frøene bliver sået nu, og det er bare vigtigt," forklarer Anders Østerby.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
UngCamp 24: Silende regn og højt humør
UngCamp 24 samlede 800 unge om forkyndelse, undervisning, lovsang og masser af hygge og festlige sommeraktiviteter. …
Unge familier vælger Lystruphave Bibelcamping
Vækst og glade dage præger bibelcampingpladsen syd for Silkeborg, hvor mange nye er kommet til
Teltmøder samler alle generationer
I 50 år har der været teltmøder i Harboøre, og her samles stadig mange i alle aldre. Det er noget, vi altid har set frem til, fortæller en IMU’er. …

Annoncer