Jeg er også kaldet til at være på Facebook

Det er naturligt for Nanna Forum Dideriksen at deltage i diskussioner og snakke om tro, men hun savner flere kristne på de sociale medier

Nanna Forum Dideriksen ser de sociale medier som endnu en mulighed for at være i mission. Hun ville ønske, flere kristne turde stå frem online, så folk fik et mere nuanceret billede af Indre Mission.

Hun er en kvinde med mange meninger, der godt kan lide at deltage og påvirke debatten. Desuden ser Nanna Forum Dideriksen de sociale medier som et godt sted at være i mission. Hun er ungdomskonsulent i Aarhus og bruger blandt andet sin Facebook-profil til at dele sine overvejelser om kirke, tro og samfund.

»Jeg bruger i høj grad de sociale medier som et arbejdsredskab, men også som min private profil. Både Facebook og Instagram kan bruges i formidlingen af min personlige tro, men som ungdomskonsulent i IMU er jeg også blevet givet en position med et ansvar, og det er jeg meget bevidst om også på de sociale medier,« fortæller Nanna.

Derfor tænker hun også meget over, hvordan hun udtrykker sin holdning på Facebook på den bedste måde, så hun ikke bliver misforstået.

»Jeg er altid meget opmærksom på, hvad jeg skriver online, for når tingene foregår på skrift, skal man i højere grad øve sig i at få nuancerne med og være mere skarp. Det lyder måske hårdt at tænke på, hvad andre tænker om én. Men som kristne tror jeg, vi skal være skarpe på, at vi ikke kommer til at stå i vejen for det gode budskab. Vi skal pege på Jesus, også når vi er på de sociale medier.«

En ensom kamp

Åbenheden om hendes tro og holdninger har dog indimellem givet nogle knubs. Som da hun i forbindelse med sin deltagelse i »Jesus unge soldater« måtte lægge ører til mange beskyldninger i kommentarsporene. Men det har ikke afskrækket Nanna, tværtimod.

»Når jeg siger min mening, vil der altid være nogle, der er uenige med mig, og det er helt i orden. Så det var ikke nogen overraskelse, at der kom mange negative kommentarer i forbindelse med for eksempel »Jesus unge soldater«. Kommentarerne fra folk, der ikke selv tror, preller af på mig, for jeg ved, jeg har noget bedre at byde på. Min tilgang bliver ‘det er synd for dem, de skal vide, hvem Jesus er’.«

Vi kan alle være vidnesbyrd om Jesus, også på Facebook

Alligevel er der negative kommentarer i forbindelse med blandt andet dokumentarserien, som har gjort ondt.

»De værste beskeder kom fra andre kristne. Der var blandt andet en kristen kvinde, der skrev til mig, at det var kvalmende at se min måde at være på under lovsang, og at jeg burde tillægge mig en mere stilfærdig og ydmyg tilgang til livet. Dér oplevede jeg at stå ret alene. Jeg savnede nogle kristne, der kæmpede for os og bakkede os op,« mindes Nanna.

Vi kan nuancere billedet

Hun ville ønske, at flere kristne turde stå frem med deres personlige tro på de sociale medier.

»Lederne i Indre Mission gør et stort og godt stykke arbejde i medierne, men de skal tit forsvare mange ting. Hvis vi nu var flere privatpersoner, der turde stå frem med de gode historier, ville det være med til at give et mere nuanceret billede af blandt andet Indre Mission. Vi kan alle være med til at brede paletten ud ved at være åbne og ærlige. Jeg oplever, at Gud kalder mig til også at være på de sociale medier, for det er altså et oplagt sted at være i mission,« understreger ungdomskonsulenten begejstret.

»Jeg glæder mig sådan over, når der er folk, der deltager i den offentlige debat. Vi kan alle være vidnesbyrd om Jesus, også på Facebook. Det er ikke nødvendigvis alle, der skal gøre det, men vi kan i det mindste bakke hinanden op. Også når vi er uenige, for der skal være en broderkærlighed mellem os som kristne,« fastholder Nanna.

Nysgerrighed og autenticitet

Når det gælder diskussioner på sociale medier, er der to elementer, som er vigtige for Nanna.

»Jeg tror, at nysgerrigheden er afgørende særligt på de sociale medier. Højst sandsynligt mener de andre ikke noget ondt. Måske har de bare et andet udgangspunkt, og måske tager man endda selv fejl. Jeg kan godt lide at følge med i kommentarsporene rundt omkring. Det er spændende, fordi det lærer mig, hvilke holdninger folk sidder med, og måske bliver jeg klogere på, hvordan vi kan række ud til dem.«

Det andet vigtige element er autenticiteten og sammenhængen mellem det rigtige liv og det, der foregår online.

»Jeg ønsker at være ærlig, så det, man ser på mine sociale medier, ser man også hos mig. Det skal være autentisk, og det betyder altså også, at vi skal turde indrømme, når kirken har fejlet, og så skal vi pege på Jesus i stedet. Jeg vil gerne vise, at jeg ikke er perfekt, men det er Jesus. Den skelnen øver jeg mig i at være skarp på overfor andre både i virkeligheden og på de sociale medier. Jeg vil ikke stå i vejen for, at folk kan se Jesus.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Jeg tæller ned til at vi skal mødes i familienetværket
Familienetværket i Lindehøj Sogn tilbyder et fristed for Nadia og hendes datter. Gennem samvær og støtte oplever de glæde og mening i en ellers…
Finn blev mønsterbryder og missionær
Efter 44 år som missionær i Indre Mission er Finn Najbjerg gået på pension. Det har været et holdepunkt for ham, at Gud er trofast. …
Den aften mødte jeg min himmelske far
Som 17-årig fandt Inger Nørgaard den tryghed og kærlighed, hun havde længtes efter, i et møde med Gud. Troen gav hende ro og styrke i de kommende år,…

Annoncer