Fra bededag til bønnens år

I 2024 vil vi særligt pege på bønnens magt og invitere til at bede for mission

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

»Bøn er som et åbent vindue, hvor mennesket deler de inderste tanker, bekymringer og glæder med Gud. Det er et rum, hvor intimitet trives, og mennesket føler sig set og forstået af en større end dem selv. Denne form for kommunikation går ud over ord og skaber en dyb forbindelse mellem mennesket og Gud.«

Således svarer den kunstige intelligens ChatGPT, når jeg stiller det rigtige spørgsmål – og tuner den ind på temaet. Og faktisk er det en ret god beskrivelse af bøn.

Fra bededag til bønnens år

Vi er netop trådt ind i året, hvor store bededag er skudt ned, men hvor vi i Indre Mission ønsker, at bønnen skyder op alle vegne. Med forskellige initiativer og med inspiration til at sætte fokus på bønnen er hjemmesiden JesusLytter.dk etableret. Og her sætter vi særligt fokus på at bede for mission og at tænke bønnen som mission.

Mange danskere beder og har et sprog for bøn. Det gælder ikke mindst, når det brænder på i livet. Men mange bruger bønnens sprog uden i stor grad at kende ham, som den kristne bøn henvender sig til. Dem vil vi gerne nå med bønnen om, at de må lære Jesus at kende. På den måde er bønnen også i sig selv mission.

Vi taler med Gud

Det er vores himmelske far, vi er inviteret til at tale med. Den invitation er en gave, som vi selv må tage imod – og som vi skal række videre.

På JesusLytter.dk står følgende: »Året vil være dedikeret til at inspirere mennesker til at se bønnen som en åben forbindelse til Jesus. Både ved at sætte fokus på det vanskelige ved bønnen, så vi også tør tale om det svære ved at bede, og ved konkret at bede sammen, også med nye mennesker.«

Overvej, hvordan du i din by kan være med til at invitere flere med ind i bønnens univers. Jesus lytter og forandrer – det gælder både for os, der har kendt ham i mange år, og for det menneske, der endnu kun har hørt de gode rygter om ham.

Seneste blogindlæg
Der findes ikke forkerte drenge og piger
Vi kan utilsigtet komme til at presse børn og unge til at tænke, at de er forkerte, når vi stereotypt taler om rigtige drenge og rigtige piger …
Bibelsyn er en del af troens liv
Det vanskelige ved at forstå Bibelen skyldes ikke uklarhed, men menneskers begrænsninger
Husk hvor du er
Jeg snyder både mig selv og dem, jeg er sat sammen med, hvis jeg kun er sammen med dem, der ligner mig