På januarmødet fylder årsrapporterne fra bl.a. IM’s regionsledere og landsledere altid en hel del, og derfor var der sat god tid af til at gennemgå dem og overveje de spørgsmål og informationer, som bestyrelsen skulle behandle.
Blandt temaerne var den aktuelle situation omkring ansættelser og normering i de enkelte regioner, fordele og ulemper ved tidsbegrænsede ansættelser samt behovet for flere medarbejdere til bibelcampings.
Rapporterne pegede også på både udfordringer og muligheder ved at have egne missionshuse samt spørgsmål om IM’s evangelisk-lutherske profil og forhold til tværkirkelige aktiviteter.
Landsledernes rapporter fremhævede også vanskeligheder med at finde frivillige medarbejdere, prioritering af mange nye idéer og behovet for ressourcer målrettet mission blandt muslimer. Desuden var udfordringen med at nå ud til børnefamilier et vigtigt emne.
Rapporter fra organisationer og skoler med repræsentation fra Indre Mission blev også gennemgået, hvilket gav indblik i den omfattende indsats, der ydes, både internationalt og i Danmark.
Bestyrelsen vil fortsat mødes med vennerne
»Åbent HB-møde«, som en række år har været afholdt rundt om i landet i forbindelse med HB’s septembermøde, skal nytænkes. HB ønsker at bevare muligheden for at mødes med medarbejdere og venner, men det vil i fremtiden få en anderledes form, som Daglig Ledelse skal lave forslag til.
Der var som sædvanligt besøg fra Københavns Indre Mission, som fortalte om deres fokus på stormøderne i Bethesda samt de diakonale muligheder i hovedstaden. De oplever en god, stabil søgning til formiddagshøjskolen, og økonomien har muliggjort en række store, tiltrængte renoveringsarbejder.
Besøg af ELM
Lørdag formiddag havde hovedbestyrelsen besøg af landsstyrelsen og medarbejdere i Evangelisk Luthersk Mission (ELM), som er den mindste af de tre »gamle« missionsforeninger. ELM oplever mange af de samme udfordringer som IM, f.eks. at mange unge og børnefamilier søger over i menigheder, hvor gudstjenester og andre aktiviteter er under samme tag. Frivillighed og givertjeneste var to andre overskrifter på samtalen mellem de to bestyrelser.
Der var også besøg af Anders Ellebæk Madsen, redaktør for kirke- og trosstoffet i Kristeligt Dagblad, som roste IM for at have en klar stemme i den offentlige debat og opfordrede til en klar og tydelig kommunikation.
IM og tværkirkeligheden
Spørgsmålet om, hvordan IM bedst kan fastholde en tydelig evangelisk-luthersk profil i en tid, hvor der presses på for tværkirkeligt samarbejde, fyldte en del på bestyrelsesmødet. Der var stor enighed om, at IM helt principielt vægter den evangelisk-lutherske forkyndelse, men også om, at der skal arbejdes med både kommunikationen og praksis.
Et andet større punkt på dagsordenen var bestyrelsens rolle i forhold til bevægelsen, til medarbejderne og til Daglig Ledelse samt de enkelte bestyrelsesmedlemmers ansvar og mandat.
Endelig blev det drøftet, hvordan bestyrelsen kan have et godt blik for IM’s fremtid og mulighederne fremad. Der var enighed om, at bestyrelsen skal have de lange briller på og have syn for, hvordan de aktuelle strømninger og tendenser former fremtiden for bevægelsen. Det blev besluttet, at generalsekretæren sammen med vicegeneralsekretæren skal lave forslag til en form for »fremtidsværksted«, hvor den slags analyser og planer kan behandles.