Når danskerne næste gang går til folketingsvalg, vil Folketingets Kirkeudvalg, som man kender det, ikke længere eksistere. Det bliver lagt sammen med Kulturudvalget som en del af en større reform, der reducerer antallet af politiske udvalg i Folketinget fra 30 til 20.
Beslutningen er blevet indstillet til Folketinget af et enigt Udvalg for Forretningsordenen, skriver Kristeligt Dagblad den 14. marts.
Vækker bekymring
Sammenlægningen af de to udvalg vækker bekymring i kirkelige kredse, hvor man frygter, at kirkeområdet vil blive nedprioriteret i forhold til kulturen, og at det nye udvalg vil mangle medlemmer med særlig indsigt i kirkelige anliggender.
»Politikerne har travlt, så jeg forstår godt, at de gerne vil nedbringe mængden af udvalg. Jeg har imidlertid oplevet et åbent og tilgængeligt Kirkeudvalg, og det håber jeg vil fortsætte. Samtidig er jeg meget opmærksom på, om det kirkelige område risikerer at drukne i det kulturelle, der fylder langt mere,« siger Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard.
Han peger på, at de senere års store udskiftning af kirkeordførere i partierne kan føre til mindre erfaring og måske en dalende interesse for kirkeområdet.
»Jeg tænker også på, hvor deres opmærksomhed vil være, hvis udvalgsmedlemmerne både skal forholde sig til kirkeog kulturområdet. Der er stadig noget benarbejde, der skal gøres, « fremhæver han.
»Lige nu har jeg en god relation til formanden og næstformanden for Kirkeudvalget, fordi de faktisk er interesserede i området. Men hvis der efter et nyt folketingsvalg sidder en formand og en næstformand, som ikke viser samme interesse, vil det kunne mærkes.«