AdamogEva.dk får ny leder

Solveig Kikkenborg bliver ny leder af IM’s rådgivningsportal for unge og ønsker mere åbenhed om seksualitet og kønsidentitet i kirkelige miljøer.

Solveig Kikkenborg fra Aalborg er ny leder af AdamogEva.dk. Foto: Privat

Fra den 1. august tager AdamogEva.dk, Indre Missions rådgivningsportal, hul på et nyt kapitel med Solveig Kikkenborg som leder. Hun overtager stafetten fra Vibeke Sode Hjorth, der har ledet portalen siden 2015.

Solveig Kikkenborg er fra Aalborg og 53 år. Hun er uddannet sygeplejerske, har diplom i sundhedspleje og har i mange år arbejdet som sundhedsplejerske, hvor hun som en del af jobbet har haft sundhedssamtaler med børn og unge i folkeskolen. Derudover har hun været med i en arbejdsgruppe i Aalborg Kommune, der har udarbejdet undervisningsmateriale til unge i 8. klasse om krop, følelser og seksualitet.

I de seneste år har hun også arbejdet med rehabilitering af unge i alderen 16-30 år.

Unge har brug for rollemodeller

Formålet med AdamogEva.dk er ud fra et kristent etisk grundlag at oplyse og vejlede børn og unge om krop, følelser og seksualitet, og Solveig Kikkenborg har ofte selv hentet oplysning og inspiration fra hjemmesiden, som hun har brugt i hendes arbejde.

Solveig Kikkenborg fortæller, at hun gennem flere år har holdt øje med stillingsopslag og da lederstillingen blev ledig, slog hun til.

"Stillingen rummer nogle kompetancer, som jeg synes, mit navn stod på," forklarer den nye leder.

"Jeg oplever, at der generelt er stor efterspørgsel blandt unge efter mere viden og vejledning, fordi de er usikre på deres seksualitet og kønsidentitet. Det er vigtigt, at vi tager hånd om det og hjælper dem til at trives ved at styrke deres selvtillid og selvværd.

Hun fremhæver vigtigheden af synlige voksne.

"De unge har brug for at have nogle jævnaldrende og voksne rollemodeller, som de kan spejle sig i," siger Solveig Kikkenborg, der gerne henviser til AdamogEva.dk som et sted, hvor voksne kan hente inspiration i samtalen med de unge.

Blufærdighed i det kirkelige miljø

Den nye leder vil fortsætte arbejdet med synliggøre AdamogEva.dk

"Rådgivningstjenesten har en tilgang til seksualitet og kønsidentitet, som er vigtigt at få bredt ud i offentligheden," understreger Solveig Kikkenborg. Hun mener også, at dens budskab skal udbredes endnu mere i det kirkelige miljø.

"Mange voksne er usikre eller har en blufærdighed ved at tale om seksualitet og kønsidentitet med unge, men det er vigtigt, at vi tør gå i dialog med de unge om det," fortæller den nye leder, der er gift med Bo og har fire børn. Familien har gennem årene været aktive i Indre Mission og i de seneste år i Ansgarskirken i Aalborg. Hjallerup Bibelcamping er fortsat et af sommerens højdepunkter for dem.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
UngCamp 24: Silende regn og højt humør
UngCamp 24 samlede 800 unge om forkyndelse, undervisning, lovsang og masser af hygge og festlige sommeraktiviteter. …
Unge familier vælger Lystruphave Bibelcamping
Vækst og glade dage præger bibelcampingpladsen syd for Silkeborg, hvor mange nye er kommet til
Vi får lov at så nogle små frø
90 teenagere er på konfirmandkursus på Frøstruphave Efterskole. Det giver Lea og Ida nye bibeloplevelser og venner. …

Annoncer