Selvom det er formiddag, er der mørkt i den store hal. Storskærmen bag scenen lyser op med sit blå lys. På skærmen hvirvler små snefnug ned mod én og smelter idet de 'rammer' skærmen. Foran skærmen lyser små lamper op som farverige blomster i skiftevis rød, grøn, blå og lilla.
Ungdomskonsulent Jim Pfrogner byder velkommen og opfordrer alle til at bruge dagen på at møde nye mennesker. Lovsangsbandet går på scenen, som er beklædt med rullegræs og flankeret af birketræer på begge side. Deltagerne rejser sig til sangen 'What A Beautiful Name', og vi er i gang med dag nummer to af den første afholdelse af ECHO nogensinde.
Skabe ekko i hverdagen
400 mennesker har i weekenden valgt at lægge vejen forbi Sydbank Arena i Kolding for at deltage i forkyndende møder, lovsang og stribevis af seminarer for at blive klogere på livet, Gud og mission.
Daniel Præstholm, der er landsleder for IMU, og som har været med i planlægningen af ECHO, fortæller, at tanken bag ECHO, er at lave en konference, hvor man bliver sulten på mere.
"Vi ønsker, at deltagerne bliver inspireret til at tage noget med hjem, så vi alle bliver et ekko, når vi tager herfra. Det er det, der ligger bag navnet ECHO. At det vi hører i denne weekend, må give genklang i vores liv," siger Daniel Præstholm.
"Vi har blandt andet indført en diakonal del, med det vi kalder Outreach, hvor vi prøver den svære kunst at få konferencen ud af konferencerummet," fortsætter Daniel Præstholm.
Outreach er et tilbud, hvor man lørdag eftermiddag kan få et afbræk fra alle ordene og tage ned i Kolding by for at tale med folk over en kop kaffe eller tage ud og hjælpe koldinggensere med praktisk arbejde.
En af årets ECHO-deltagere er Hannah på 25 år, og hun har lagt mærke til, at ECHO gør noget andet, end mange andre kristne konferencer.
"Jeg oplever, at ECHO har et andet fokus. De seminarer jeg har været til i dag, har meget handlet om, hvordan vi skal have mission i vores hverdag, og hvordan jeg skal leve mit liv. Det med at vi skal give et ekko i den verden og hverdag, vi er i. Det synes jeg, at mange af de lejre og konferencer jeg har været på før, ofte glemmer. Jeg synes, det er fedt, at det ikke kun er bibeltimer, men det vil også rykke noget ved mig," siger Hannah.
To talere med hver sit fokus
På scenen fortsætter formiddagen med to talere: Richard Webb og Danny Housholder, der begge er præster ved Lutheran Church of Hope i Iowa, USA. Richard Webb starter med at udlægge nogle af Paulus' tanker i Filipperbrevet, og Danny Housholder tager derefter over og forklarer, hvordan det er godt at have store 'bjergtop-oplevelser' med Gud, men at vi skal ned ad bjerget igen, ned til hvor livet leves. For der er hverken nok ilt eller plads på bjergtoppen.
Daniel Præstholm understreger, hvordan denne opdeling i to talesektioner, er noget, man har gjort sig tanker om.
"I den første del udlægger den ene taler bibelteksten, og i den anden del sætter taler nummer to bibelteksten ind i en mere hverdagsnær sammenhæng. Håbet er, at man dermed kan se, at bibelteksten ikke bare er en tekst, men faktisk noget der taler i mit liv," siger Daniel Præstholm.
Fokus på samtalen
Formiddagsmødet er nu slut, og folk begynder langsomt at trække ned i loungeområde bagerst i hallen, hvor man kan slappe af i pallesofaer og snakke om alt det, man har hørt fra scenen. Den store hal er forsøgt gjort mindre ved hjælp af hvide lagener, der skaber små hyggelige rum, som får en stemning af havefest over sig med små lamper, der hænger over pallesofaerne og birketræer, der går igen fra sceneudsmykningen.
Ifølge Daniel er der med loungen forsøgt at skabe et rum for samtale.
"Vi ønsker at inspirere folk til samtale og måske også til at blive udfordret lidt på deres komfortzone og møde nye mennesker. Derfor har vi også lagt en del vægt på, at man godt kan deltage i ECHO uden at kende nogen på forhånd," forklarer Daniel Præstholm.
En konference for alle aldre
Det har fyldt meget i styregruppen for ECHO, at det skal være en konference, der taler til alle aldersgrupper.
"Vi har haft et ønske om at bygge bro på tværs af generationerne. Møderne og seminarerne er tænkt i at skulle tale til både unge og ældre. For eksempel talte jeg med nogle lidt ældre deltagere, der havde været til et seminar om teenagehjernen, hvilket de syntes, var rigtig spændende. Til seminaret havde der også været en del unge deltagere, og det er netop sådan, vi opnår at bygge bro mellem generationerne. Ved at lytte til det samme fra vores forskellige perspektiver og stille spørgsmål, kan vi blive klogere på hinanden," påpeger Daniel Præstholm.
Og netop det at ECHO henvender sig til flere generationer, er noget, der tiltaler deltagerne.
"Det er fedt, at der er så stor spredning på alder, og det kunne have været ekstra godt, hvis der havde været endnu flere, der var lidt ældre end mig," siger Caroline på 27 år.
Det er noget Betina på 50 år og Jesper på 49 år, er enige i.
"Det er ærgerligt, at der ikke er flere på vores alder, men det skulle gerne komme næste gang. Vi er i hvert fald rigtig glade for at være her, og det ekko vil vi gerne prøve at få ud, så andre også vil komme næste år," siger Betina.
"Ja, vi har på ingen måde fortrudt, at vi tog til ECHO," siger Jesper.
Betina og Jesper er taget på ECHO for at få ny inspiration til det frivillige arbejde, de er i lokalt i Hvide Sande.
"Vi har mange udfordringer med at finde ledere, så vi er her blandt andet for at få noget inspiration til, hvordan får vi nogle flere til at hjælpe til. Og også hvordan vi får fat i de unge voksne i alderen 25 til 35-40 år. Vi har dem i bibelkredsene, men vi har dem ikke i missionshusene. Vi blev anbefalet at tage på ECHO, hvis vi skulle høre noget om det, og vi har netop hørt et seminar om generationerne Millenials og Generation Z, som har lært os lidt om, hvordan disse unge voksne tænker, og hvad der fylder og betyder noget i deres liv. Der er rigtig mange relevante seminarer, og man kan desværre slet ikke nå at høre det hele," siger Jesper.