Fra flere regioner lyder meldingen, at flere unge søger IMU-fællesskaberne. Det mærker de i Vanløse, hvor en del studerende har fundet vej til IMU-gruppen. I Aars i Himmerland har der i det seneste år været fire IMU’ere, men nu er de over 11.
»Det giver en helt anden gejst, for folk bakker op om de ting, der skal gøres,« siger formanden, Kamma Rosenberg.
I Bording i Midtjylland skrives der historie. I mange år har der ikke været et IMU-fællesskab i Bording, men det er der nu ændret på. De er 14, som bakker op om den nye gruppe. Nogle af dem er ikke med hver gang, fordi de er på efterskole.
»Det er fedt, at vi har fået et lokalt fællesskab her i Bording, så vi ikke behøver at køre til Ikast eller Herning,« fortæller Christian Jedi.
Længere vest på i Sørvad IMU og Holstebro IMU mærker de også tilgangen.
»Før var vi en håndfuld, nu er vi 18 i IMU’en. Det giver et helt andet fællesskab,« forklarer Andreas Mejdahl.
I Holstebro er de oppe på 50 IMU’ere.
»Vi mærker det tydeligt, når vi lovsynger,« fortæller Jonatan Braüner.
Dejlige udfordringer
Ungdomskonsulent Mathias Steengaard er et stort smil, når han tænker på betydningen af fremgangen.
»Det er dejligt, at folk har lyst til at komme i IMU og høre om Jesus,« forklarer ungdomskonsulenten, der mener, at billedet er komplekst, når det gælder, hvad årsagen til væksten er.
»Nogle steder er der kommet unge hjem fra efterskolen. Jeg tror også, der er flere unge, som søger det kristne fællesskab på grund af ensomhed.«
De større IMU-fællesskaber står også med nogle udfordringer.
»Det er nogle langt sjovere udfordringer end det, som coronaen medførte. Flere steder er de i gang med at arbejde med trivslen i IMU og værdien af, at alle bliver set,« understreger Mathias Steengaard.