IM-genbrug forsøger sig med selvbetjening

IM-genbrug havde et stort overskud i 2023. Men der er hele tiden brug for nye tiltag, understreger genbrugsleder Jonas Laugesen.

Fremover vil der være mulighed for selvbetjening i IM-genbrugs butik i Skjern. Foto: IM-genbrug

Det går godt i IM-genbrug, men der er hele tiden brug for nye tiltag, hvis den gode udvikling skal fortsætte. Derfor går IM-genbrug nu i gang med et forsøg med en selvbetjeningsbutik. Det fortæller genbrugsleder Jonas Laugesen.

»Det er gået rigtigt godt for IM-genbrug i 2023. Regnskabet er ikke færdigt, men det ser ud til, at vi får et overskud på omkring fem millioner kroner. Det svarer omtrent til vores budget,« fortæller Jonas Laugesen.

Genbrugslederen er tilfreds med resultatet for IM-genbrug i 2023, men han understreger, at det hele tiden er nødvendigt med nye tiltag, hvis man skal kunne fastholde og styrke udviklingen af genbrugsbutikkerne.

»Vi har løbende små og store projekter i gang, hvor vi forbedrer indretningen af butikkerne. Det er nødvendigt, hvis vi skal kunne øge omsætningen. Og nu forsøger vi os med selvbetjening i IM-genbrugs butik i Skjern,« fortæller Jonas Laugesen.

Et forsøg

Genbrugslederen fortæller, at andre organisationer har haft positive erfaringer med selvbetjeningsbutikker.

»Nu forsøger vi os i første omgang med selvbetjening i genbrugsbutikken i Skjern fra omkring den 1. februar. Der vil stadig være personale i en del af åbningstiden, men ordningen med selvbetjening indebærer, at vi kan have en meget længere åbningstid, for eksempel fra kl. 8 til 22. Den længere åbningstid skulle gerne give et øget salg. I de perioder, hvor der ikke er personale i butikken, kan kunderne selv besøge butikken ved at verificere sig selv ved hjælp af MitID. Når de har gjort det, kan de handle og betale via Mobilepay,« forklarer Jonas Laugesen.

Han vurderer, at der er flere fordele ved selvbetjeningsbutikker.

»Vi får en betydeligt længere åbningstid. Det er en fordel for kunderne, der kan handle, når det passer dem. Og vores medarbejdere får også større frihed og fleksibilitet, for det vil gøre det lettere for dem at få fri, hvis de har brug for det. Måske vil det også gøre det lettere at få flere medarbejdere,« siger genbrugslederen, som er spændt på, hvilke muligheder der vil vise sig for IM-genbrug i 2024.

»Hvis forsøget med butikken i Skjern forløber godt, vil vi nok udbrede selvbetjeningskonceptet til andre butikker. Og så vil vi meget gerne åbne helt nye butikker! Så man skal endelig ringe til mig, hvis man går med en drøm om at åbne en genbrugsbutik.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Folkemødet blev en øjenåbner
Michael Hvergel fløj fra Skjern til Allinge for en dag på Folkemødet. Det lærte ham noget nyt om værdien af den demokratiske samtale. …
Tror journalister det værste om missionsfolk?
Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, kritiserer mediernes tendens til at viderebringe stereotyper og fejl om missionsfolk uden rettelser. …
Nu har Hotel Hebron højsæson hele året rundt
Der er færre svenske og norske hotelgæster, men til gengæld er der flere tyske, britiske og amerikanske turister, der bruger Hotel Hebron. …

Annoncer