Indre Mission blander sig i debatten

Indre Mission deltager igen i Folkemødet på Bornholm, hvor Folk&Tro standen sætter 11 temaer til debat.

Når Folkemødet på Bornholm åbner torsdag 13. juni, så er Indre Mission igen med og deltager med debat og samtaler på Folk&Tro standen. Det er 8. gang IM er med i samarbejde med Luthersk Mission og Evangelisk Luthersk Mission og godt hjulpet af lokale frivillige fra solskinsøen.

På Folk&Tro er der i år planlagt 11 arrangementer fra åbningen torsdag formiddag og frem til lørdag. Emnerne strækker sig fra en debat om kulturkristendom over debatter om kærlighed, menneskesyn, krig og kunstig intelligens til samtaler om sladder og digital dannelse.

Det er kendetegnende for arrangementerne hos Folk&Tro, at der er inviteret eksperter, debattører og repræsentanter ind, som dækker mange forskellige synspunkter og livsholdninger. Desuden er ordet frit til spørgsmål og kommentarer fra tilhørerne.

"Folk&Tro er ikke et missionerende arrangement," forklarer kommunikationschef Asbjørn Asmussen, som koordinerer aktiviteterne på standen. "Vi deltager for  at blive klogere på de strømninger og holdninger, som præger vores samfund, og for at byde ind med nogle af vores kristne perspektiver på emnerne."

IM's formand Hans-Ole Bækgaard deltager også i flere af arrangementerne, bl.a. i en debat om aktiv dødshjælp. Han siger om IM's deltagelse på Folkemødet: "Vi må også påtage os et samfundsansvar med blik for politik og kultur. For hvor samfundet bevæger sig henad, præger også kirken og missionen. Derfor bør vi ikke kun stille os ved sidelinjen og alene være kendte som passive kritikere, men blande os, bringe os selv i spil og påvirke."

Fra IM deltager også generalsekretær Jens Medom Madsen og landsleder for Søndagsskolerne Jonathan Kiel Thormann sammen med flere medarbejdere fra både IMU og DFS.

Folkemødet på Bornholm forventer i 2024 at samle op mod 60.000 gæster over de tre mødedage. Det er tiende gang, at Folkemødet afholdes i Allinge på det nordlige Bornholm, hvor mere end 2800 events afholdes på cirka 200 forskellige scener og stande.

Følg med og få mere at vide på facebook.com/folkogtro, hvor videooptagelser af flere af arrangementerne senere vil blive lagt ud.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Folkemødet blev en øjenåbner
Michael Hvergel fløj fra Skjern til Allinge for en dag på Folkemødet. Det lærte ham noget nyt om værdien af den demokratiske samtale. …
Tror journalister det værste om missionsfolk?
Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, kritiserer mediernes tendens til at viderebringe stereotyper og fejl om missionsfolk uden rettelser. …
Nu har Hotel Hebron højsæson hele året rundt
Der er færre svenske og norske hotelgæster, men til gengæld er der flere tyske, britiske og amerikanske turister, der bruger Hotel Hebron. …

Annoncer