Indre Missions vicegeneral takker af

Det blev til i alt 34 års ansættelse i Indre Mission for Peter Nord Hansen, som nu har valgt at gå på pension.

Peter Nord Hansen har været ansat siden 1. juni 1990.

Indre Missions vicegeneralsekretær Peter Nord Hansen har valgt at fratræde den 31. august 2024 for at gå på pension. Dermed slutter han i alt 34 års tjeneste i Indre Missions ledelse. Først som landsungdomssekretær, senere som landssekretær og siden 2007 som vicegenerelsekretær. Alle årene med base på Indre Missions Hus i Fredericia.

Peter Nord Hansen har hele sit liv været involveret i Indre Missions arbejde og er også ved flere lejligheder blevet kaldt Hr. Indre Mission. Som søn af en indremissionær har vejen til en stilling i Indre Mission heller ikke været overraskende eller unaturlig.

Efter at have afsluttet sin teologiuddannelse arbejdede han først en tid som sekretær i Kristeligt Forbund for Studerende inden han i 1990 kom til Indre Mission og blev leder af Indre Missions Ungdom. 

Kæmpe kapacitet

De seneste 17 år har titlen været vicegeneralsekretær, som er den der træder til, når generalsekretæren er forhindret. På den plads har Peter Nord Hansen arbejdet tæt sammen med tre forskellige generalsekretærer. 

"Peter har gennem årene været en stor kapacitet i IM's arbejde og har ikke mindst ydet en kæmpe indsats i relationerne til folkekirkens organisationer og andre trossamfund," lyder det fra generalsekretær Jens Medom Madsen, der giver udtryk for en stor taknemlighed over sit tætte makkerskab med Peter Nord Hansen. 

Jens Medom Madsen fremhæver Peter Nord Hansens teologiske overblik: "Både jeg selv og de øvrige medarbejdere i Indre Mission har nydt godt af Peters gode støtte og som rådgiver i vanskelige teologiske udfordringer, hvor Peter særligt har haft fokus på at fastholde en stærk luthersk profil i Indre Mission."

De senere år har Indre Missions historie og arkiver også optaget Peter Nord Hansen, som har været ansvarlig for indsamlingen af effekter og samlinger til Historisk Stue på Indre Missions Hus.

Hovedarkitekt bag personalepolitikker

Peter Nord Hansen har været foresat for Indre Missions's landsledere, og han er det tætteste man i Indre Mission kommer på en personalechef. Han har således været hovedarkitekten bag mange af Indre Missions personalepolitikker, medarbejderkurser og ansættelsesvilkår gennem årene.

Peter Nord Hansen oplever det selv mærkeligt at skulle stoppe som leder, men ser samtidig frem til - sammen med sin kone Cecilie - at få mere tid til sin store passion for rejser både til lands og vands.

"Nu skal jeg finde ud af, hvordan det er at være i bevægelsen uden at være i maskinrummet. Jeg er dybt taknemmelig for gode år med møder og samspil med rigtig mange IM-venner både i det daglige og ud over landet. Men nu kravler jeg op på dækket og glæder mig til den videre færd på samme båd, men på en helt ny måde."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
De frivilliges indsats og byens støtte driver Å-festival frem
Engagerede frivillige og opbakning fra lokalområdet er nøgleord for Å-festival, der tiltrak rekordmange deltagere i pinsen. …
Bibelcampingsæson starter med god opbakning og nye initiativer
Årets første to bibelcampinger blev afviklet med god opbakning. Et nyt initiativ til indsamling skal hjælpe med vedligeholdelsen af mødetelte. …
Workshop giver IMU’ere bibelindsigt
Skjern IMU samlede unge fra flere IMU-fællesskaber for at blive klogere på, hvordan Bibelens budskab kan omsættes til praksis. …

Annoncer