Forlagsgruppen Lohse ser ud til at komme ud af 2023 med et større underskud. Det fortæller forlagschef Filip Odgaard Bodilsen. Han forklarer, at bogbranchen generelt har været presset af høje produktionspriser og et mådeholdent forbrug.
»Det er et billede, vi i Forlagsgruppen Lohse kan nikke genkendende til. Vi ender med at komme ud af 2023 med et større underskud. Den primære årsag skal findes på omsætningssiden, hvor vi desværre ikke har solgt så meget som forventet. Og så mærker vi, at produktionsomkostningerne har stabiliseret sig på et højere niveau end for bare et par år siden,« forklarer forlagschefen.
Vil nå nye kundegrupper
Filip Odgaard Bodilsen forklarer, at forlagsgruppen hele tiden arbejder med at finde frem til bøger, som både er relevante, og som kan sælges.
»Det er nok ikke urimeligt at antage, at bogsalget alt andet lige påvirkes af tilslutningen til de bevægelser, der udgør forlagsgruppens bagland. Til gengæld kan vi arbejde med at få nye kundesegmenter i tale og sikre, at de bøger, vi udgiver, har den relevans og kvalitet, der passer til målgrupperne. Vi går ikke på kompromis med det grundlag, vi driver forlagsvirksomhed på. Men vi prøver at spænde buen passende,« siger han.
Lydbøger er vigtige
Forlagschefen er ikke i tvivl om, at der fortsat er store muligheder for Forlagsgruppen Lohse.
»En markant udfordring er udviklingen i folks læsevaner og litteraturforbrug. Tendensen er, at vi læser mindre og sjældnere. Hvis bogen derimod står stærkt og er en foretrukken fordybelses- og underholdningsform, er der en god platform for vores forlagsarbejde. Af den grund vil vi også gerne være med til at understøtte bogens betydning,« forklarer han.
»Vi skal fortsat være stærke på de trykte udgivelser. Strømpilen peger væk fra skærmen og tilbage på papiret, og den bevægelse tager vi bestik af. Samtidig udgør lydbøger en markant andel af boglæsningen, og vi arbejder specifikt på at etablere os stærkere på lydbogsmarkedet. Vi går efter højere kvalitet og tilgængelighed på flere lydbogstjenester.«