Milliongave giver en god start på 2024

Julegaven til Indre Mission kunne ikke redde et 2023 med faldende gavetal. Til gengæld blev 2024 skudt godt i gang.

To nye foldere informerer omkring givertjeneste og skal hjælpe lokale foreninger og bestyrelser med at samle penge ind til Indre Mission.

I 2023 lå gavetallene næsten konsekvent under det forventede niveau. Men efter nytår er smilene vendt tilbage i Indre Missions Økonomiafdeling. En af årets første dage tikkede der nemlig en stor nytårsgave ind på kontoen.

»Pengene kommer fra et par, som har været en del af Indre Mission hele deres liv, og som glæder sig over både forkyndelsen og fællesskabet i vores bevægelse. Mig bekendt har de ikke vundet i Lotto, men de fortæller, at de har sparet op, og de har gennem livet erfaret, at det er en velsignelse at give til Guds riges arbejde. De føler, at IM har givet dem så meget, at de nu gerne vil give noget tilbage. Derfor har de sendt os en gave på en million kroner,« fortæller økonomichef Henrik Kristoffersen.

Gaven betyder meget for IM’s likviditet og er et rigtig godt udgangspunkt for indsamlingsarbejdet i 2024. Men det får ikke økonomichefen til at love flere penge til de forskellige arbejdsgrene.

Tilbage i november måtte han bede IM’s venner om en ekstraordinær julegave.

»Vi fik 3,7 mio. kr. i november og december. Det er i sig selv en flot julegave og en lille stigning i forhold til året før. Men det var desværre ikke nok til at udligne et år, hvor vi måned efter måned har været bagud. Samlet var vi 1,7 mio. fra at nå det budgetterede mål på 16,3 millioner kroner,« forklarer han.

Sværere at samle ind

Det har fået Indre Mission til at nedjustere forventningerne til 2024.

»I en bevægelse som IM holder vi hele tiden øje med vores omkostninger, og når vi nogle år ender med underskud, er det ikke, fordi udgifterne er løbet løbsk, men fordi indtægterne falder. Derfor har vi også måttet drage konsekvenserne af de seneste års indsamlinger og har sænket gavebudgettet for 2024 i forhold til året før. Det kommer den flotte start på året ikke til at ændre på, men den er medvirkende til, at jeg tror, vi når budgettet i år,« siger økonomichefen.

Han konstaterer, at det er blevet sværere at samle penge ind til det landsdækkende missionsarbejde.

»Vi er lige blevet færdige med at indberette de gaver, som er givet til de lokale fællesskaber, og her ser vi ikke den samme tendens. Gaverne til det lokale arbejde holder nogenlunde niveauet, mens gaverne til landsorganisationen er faldet. Det er dejligt, at mange gerne vil støtte arbejdet lokalt, og nogle steder er man i gang med at bygge og renovere missionshuse, som koster mange penge. Men jeg vil gerne opmuntre til, at man prøver at finde balancen, så landsarbejdet ikke bliver glemt. For vi har stadig brug for gaver, hvis vi skal opretholde aktivitetsniveauet,« konstaterer han.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Folkemødet blev en øjenåbner
Michael Hvergel fløj fra Skjern til Allinge for en dag på Folkemødet. Det lærte ham noget nyt om værdien af den demokratiske samtale. …
Tror journalister det værste om missionsfolk?
Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard, kritiserer mediernes tendens til at viderebringe stereotyper og fejl om missionsfolk uden rettelser. …
Nu har Hotel Hebron højsæson hele året rundt
Der er færre svenske og norske hotelgæster, men til gengæld er der flere tyske, britiske og amerikanske turister, der bruger Hotel Hebron. …

Annoncer