Omsorgspakke om skilsmisse skal vejlede IM-fællesskaber i at hjælpe

Indre Missions familiearbejde har arbejdet med et emne, hvor det kan være svært for fællesskaber at vide, hvad de skal gøre. Det er der kommet en omsorgspakke ud af.

Det kan være svært at vide, hvad og hvor meget man skal gøre, hvis der er nogen i det lokale IM-fællesskab, der er ramt af skilsmisse. Derfor har Indre Missions Familiearbejde lavet en såkaldt Omsorgspakke, som er en folder med artikler, der belyser emnet fra forskellige vinkler.

»Vi har en lang periode oplevet, at det har været svært for fællesskaberne at vide, hvad man skal gøre for at hjælpe mennesker, der er i krise. Det kan for eksempel være skilsmisse, sygdom, barnløshed eller dødsfald,« siger Lene Rønne Pedersen, der er familiekonsulent i Indre Mission.

»Det kan være svært at vurdere, hvornår man træder for langt ind i andres privatsfære. Det er ikke, fordi folk ikke vil give støtte, men ofte bliver man lammet og ved ikke, hvad man skal gøre. Derfor vil vi gerne være med til at give en hjælpende hånd og med denne folder give vores bud på, hvordan man kan hjælpe,« fortæller hun.

»Folderen er ikke en færdig pakke, som garanterer, at hvis man gør sådan, så kommer alting til at gå godt, men det kan være en hjælp og en opmuntring til at gøre noget.«

Omsorgspakken kan findes på Familiearbejdets hjemmeside. Det er hensigten, at der med tiden vil udkomme flere omsorgspakker med andre aktuelle emner.

Find folderen og læs mere om konceptet på familiearbejde.dk

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Hotel Hebron er tilbage i topform
Der har været så godt som udsolgt på Hotel Hebron i løbet af sommeren, og hotellets belægning ligger 11 procent over gennemsnittet i København.  …
Motiverede unge genstarter IMU i Stjær/Galten
Der har været efterspørgsel efter et lokalt fællesskab for unge kristne og efter en pause, er der igen IMU i Stjær/Galten Missionshus. …
Over 1100 IMU’ere er engageret i IMU-fællesskaberne
En rundspørge har vist, at over 1100 unge er aktive i IMU's godt 50 fællesskaber landet over. Mange steder har oplevet en stigning i antallet af…

Annoncer